MENI
U ŽESTOKOJ KONKURENCIJI Vukašin Bajić

Vukašin među Vukovima

Srbiji vicešampionska titula

22. 09. 2012. Comments (0) Views: 579 Brzinski, Motociklizam

Milovanoviću prvo vreme na treningu

Finalno takmičenje brzinskom motociklizma koje se boduje za Istočnoevropski šampionat privuklo je više od 120 takmičara u svim klasama. Pravo nastupa posle tehničkog prijema i verifikacije u brzinskom motociklizmu izborilo je 92 takmičara iz zemlje i okruženja, plus 34 jahača na starovremenskim mašinama.

rezervisao-prvo-mesto-na-pobednickom-postoljuNajbolje vreme na kvalifikacionim treninzima ujedno i prvo startno mesto na nedeljnoj trci u najjačoj klasi 1.000 štok sport u vlasništvu je Miloša Milovanovića, novog šampiona Srbije. Mnogi bi rekli očekivano, ali konkurencija poput Janeza Proseneka iz Slovenije i Kalina Kuleva iz Bugarske, osvajanjem drugog, odnosno trećeg startnog mesta, obećava uzbudljivo finala nekadašnjeg šampionata Balkana.

– Vozio sam taman koliko je trebalo. Prati sam tablu sa svojim vremenima po krugu i naravno razliku u odnosu na konkurenciju. Motor je odlično funkcionisao, ja sam bio raspoložen, što se može reći za Prosenka i Kuleva, jer se ni malo nisu štedeli. Ovakav odnos snaga na treningu u potpunosti obećava zanimljivu, uzbudljivu i verujem veliku neizvesnost kada je u pitanju drugo mesto na pobedničkom postolju, jer sam najviši stepenik rezervisao – rekao je odmah posle treninga Milovanović.

Sa početkom u 10 časova startuje Otvoreni šampiona Srbije u starovremenskim motociklima, koji su razvrstani po klasama u odnosu na godinu proizvodnje i radnu zapreminu. Po završetku ekipe koja mašine goni uz pomoć karburatora, tačno u podne uslediće svečano otvaranje finalnog takmičenja i 15 minuta kasnije start prve od sedam trke brzinskog motociklizma. Prvi startuju takmičari klase 600 hepening, zatim sledi ekipa takođe u hepeningu ali do 1000 kubika. Kao treća trka dana na redu je 125 GP, četvrti na stazu izlaze takmičaru klase 600 super sport.Vrhunac dana je peta trka klase 1.000 štok sport. Za kraj su ostavljene još dve trke klasa 600 i 1000 hepening koje se isključivo boduju na nacionalni šampionat.

Komentari su zatvoreni.