MENI

Poplava oštetila menjač na vektri Mikice Vesnića

Ub za nastavak SAS reli šampionata

27. 08. 2012. Comments (0) Views: 936 Autosport, Brdske trke

Borković na vrhu Evrope

Dovoljno je reći Dušan Borković i svakolika domaća javnost će bez greške znati da se radi o užasno brzom Pančevcu. Simpatični dugajlija iz Banata, od minulog vikenda posle pretposlednje trke održane u Ilirskoj Bistrici u Sloveniji, novi je šampion Evrope na auto brdskim trkama u kategoriji 1, gde se voze automobili sa FIA homologacijom. U kategoriji 2 su jednosedi, odnosno formule i prototipovi i novi šampioni je Italijan Simone Fađoli.

RAZMIŠLJA O NOVIM IZAZOVIMA: Dušan Borković

RAZMIŠLJA O NOVIM IZAZOVIMA:
Dušan Borković

Ni potopska kiša koja je obeležila 26. avgust, nije omela najmlađeg osvajača Dijamantske kacige u Srbiji, da se su drugoj sezoni domogne titule šampiona i ostvari zadati cilj. Sada samo preostaje da se oženi, kako je najavio, na početku sezone.
Prošle godine u premijernoj sezoni Borković je odličnim nastupima gotovo na svim stazama, ozbiljno pripretio konkurenciji, ali zbog niza događaja morao je da se zadovolji trećim mestom u generalnom plasmanu, kategorije 1. Ove godine trku pre kraja Borković je uspešno završio posao, mada su mnogi spekulisali i da je pre Slovenije, titulu mogao da „stavi” u džep. Dva boda prednosti imao je Borković, već posle Švajcarske, ali nije imao nerava da se objašnjava i …

Izuzev Portugalije, gde uslovi na stazi, zbog kiše nisu dozvoljavali, u svakoj državi gde je vozio, rekord iste nalazi se u njegovom vlasništvu. Od devet odrađenih trka ostvario je osam ubedljivih pobeda, a o Slovačkoj i pehovima koji su ga pratili, nije ni mesto ni vreme.

Od kako je postao šampion, Borković je rasprodat, mada istini za volju i tokom sezone bilo je i te kako interesovanja, kako kod publike i tako i kod viđenijih javnih ličnosti. Zahvaljujući fejsbuku društvenoj mreži, gde Dušan ima profil i na hiljade prijatelja, već posle nekoliko sati od završene trke i čim je kročio u otadžbinu, iako umoran od silnih napora, nije mogao a da se ne zahvali najvernijim obožavaocima.

– Posle 12 dana i dve trke ponovo Srbija. Stvarno ne mogu da verujem koliko pozitivnih komentara i čestitki. Hvala vama na podršci, ne znam ni kako da vam objasnim koliko mi je značila…. Ljubi vas sve Duca.
Ilirska Bistrica još uvek je aktuelna i vredi saznati još neke detalje.

– Rekord staze u Ilirskoj Bistrici već je u mom vlasništvu, ali sam imao nameru, da ga još malo poradim na njemu. Nevreme je učinilo svoje, tako da sam vozio zbog publike, atraktivno i zabavno, nisam želeo da rizikujem kada već nisam u subotu na zvaničnom treningu vozio pun gas. Uostalom valja i automobil prodati – rezonuje Borković.

Ostaje još Buzet u Hrvatskoj, a šta je sa narednom sezonom?

– U Hrvatskoj ću nastupiti zbog mnogo razloga, a o narednoj sezoni nisam još uvek siguran šta ću voziti. Imam mnogo ponuda o kojima ću dobro razmisliti i probati da donesem pravu odluku. U igri su krug, reli i brdo i sva su takmičenja sa prefiksom svetska ili evropska, samo je pitanje šta se više vrednuje i šta koliko košta – veli Borković.

Komentari su zatvoreni.