MENI
VOZE U KULI Karting ekipa

Odlaganja i otkazivanja

Borković i Vesnić u stotinku na treningu

24. 08. 2012. Comments (0) Views: 486 Autosport, Brdske trke

Borković i Vesnić u tandemu u Sloveniji

Pretposlednja trka šampionata Evrope na brdskim stazama održava se ovog vikenda u Ilirskoj Bistrici u Sloveniji. Boje naše zemlje na ovom prestižnom takmičenju braniće dva velika šampiona i majstora volana. Prvi je Dušan Borković član Nisotek rejisng tima u micubiši lanseru trenutno vodeći u kategoriji 1 grupe N, došao je na trku kako bi praktično overio titulu, jer ima više nego ubedljivo vođstvo.

STARI DRUGARI: Milovan Vesnić i Andrej Jereb

STARI DRUGARI:
Milovan Vesnić i Andrej Jereb

– Ilirska Bistrica je staza na kojoj ću posle verujem pobede definitivno moći da odahnem i shvatim da sam novi šampion Evrope na brdu. Postoje ljudi koji mi uveliko čestitaju, ali ja želim se prvo završi trka u Sloveniji. Imam nameru da vozim i Buzet, kao finalnu trku, bez obzira na već ostvareni uspeh, to je u sklopu promocije ali i obevaza u ugovoru – rekao je Borković.
Drugi junak je Milova Vesnić koji će voziti u klasi E 1 sa opel vektrom i ovo mu je praktično prvo ovosezonsko takmičenje u šampionatu Evrope.

– Uveliko smo u Sloveniji i zahvaljujući Andreju Jerebu nekadašnjem reli šampion Srbije i Crne Gore, odlično se provodimo, odnosno vršimo pripreme za predstojeće takmičenje. Kod mene u klasi ima 18 automobila i verujem da će biti više nego uzbudljivo i neizvesno. Stazu sam imao prilike da upoznam u civilnom automobilu, naravno i mogu reći da je odlična i vrlo brza. Ima delova na kojima se „ide” i više od 200 kilometara na čas. Mi smo spremni i verujem da ćemo Duca i ja dostojno reprezentovati majku Srbiju u Sloveniji na takmičenju za šampionat Evrope. U isto vreme iskreno se nadam da ću biti prvi kolega takmičar koji će Borkoviću čestitati na osvojenoj tituli šampiona – rekao je Vesnić.

Subota je rezervisana za treninge, a nedelja za dva zvanična takmičenja.

Komentari su zatvoreni.