MENI
START Žestoko od prvog metra

Pobeda tima Jovanović-Ćalić

U DVOSTRUKOJ ULOZI Tomislav Vojnić Purčar 122

Lion grupa u Kuli

TRKANJE U ZATVORENOM PROSTORU Duel na stazi

30. 05. 2012. Comments (0) Views: 829 Karting

Žestoko gostovanje u Areni

Predstavnici Sportskog karting udruženja “BEOKART”, 23. maja su bili gosti na 6. Zagreb Endjurans trci u organizaciji Karting Arene Zagreb.U jednoj rečenici, sve bi zvučalo, fenomenalna organizacija i uslovi, plus superiorni vozači! Iako našem timu sam plasman u trci nije bio imperativ, nije tajna da su na put pošli sa ambicijama da trku završe u top 5, od 8 timova. Međutim, već posle prve trening sesije se ispostavilo da će to biti nemoguća misija.

 TRKANJE U ZATVORENOM PROSTORU Duel na stazi Potpuno nepoznata staza i uslovi vožnje u zatvorenom, našoj ekspediciji su bili velika prepreka za “uvozavanje” staze za samo 10 minuta. S druge strane, neverovatna konkurencija primorala je BEOKART tim da promeni pripremljenu strategiju. Sama činjenica da u 7 preostalih timova, sva 4 vozača svakog tima voze krugove sa razlikama u proseku najviše + – 0,5 sekundi, daje rezultat od 28 fenomenalnih vozača, koji su bili zagriženi za borbu do poslednjeg metra i zvanje pobednika trke.

Pomenute okolnosti, naš tim je “iskoristio” za promenu taktike, koja je sada glasila – Samo da ljudima ne pokvarimo trku. Takav pristup doprineo je da posle više od 200 krugova, u dvočasovnoj trci, zaostatak za prvoplasiranim timom bude 12 krugova. Ali, s druge strane, upravo takav pristup i taktika doneli su BEOKART titulu Fer plaj tima takmičenja, tako da su se naši momci ipak i kao poslednje plasirani u trci vratili sa odličjem.

Ovo gostovanje je donelo i ono zbog čega su naši predstavnici i potegli put Zagreba. Uspostavljen je kontakt i dogovorena saradnja između BEOKART-a i Karting Arene Zagreb. Zajedničke ideje, ciljevi i želje u pogledu razvoja amaterskog karting sporta, rezultovale su potpisivanjem Protokola o saradnji pomenutih strana. Kao prvi zadatak, dogovorena je saradnja na organizaciji i realizaciji prve zvanične međunarodne trke za karting amatere, koja će pod nazivom Internationa Rental Karting Championship (iRKC)startovati u junu mesecu prvim takmičarskim vikendom u Beogradu, dok će drugi biti održan u Zagrebu u novembru.
Kada se sumiraju utisci, za naše domaće ljubitelje amaterskog kartinga, može se još napomenuti da se na stazi u Areni najbrže prilagodio i postavio nabolje vreme u okviru tima kapiten Nebojša Neksi Prokić, sa krugom od 31.361 (pol poziciju je imao tim Jahači magle sa vremenom 31.418), dok je najbrži krug trke bio 30.232. Naš tim je vozio u sastavu: Nebojša Prokić (C), Miloš Mirković, Vid Popović i Tomislav Kirin.

Konačni plasmani 6. Zagreb Endjurans trke:
1. Secret tim (219 krugova),
2. Tim Sisak (218),
3. Neandertalci tim (217),
4. Tim USKOK (215),
5. Tim KRU (214),
6. RTL Kart tim (213),
7. Jahači magle tim (213),
8. Beokart tim (207).

 POBEDNIČKI PODIJUM Svi izuzev naših, oni će sutra

Komentari su zatvoreni.