MENI
ZAVRŠIO SA MALERIMA Nemanja Milovanović

Povratak Nemanje Milovanovića

NESVAKIDAŠNJA SCENA Mikica Vesnić

Vesnić u muzičkom spotu

24. 07. 2012. Comments (0) Views: 631 Autosport, Brdske trke

Borković u Loparama zbog publike i treninga

Posle pobedničke serije u šampionatu Evrope na brdskim stazama, Dušan Borković član Nisotek rejisng tima jedini predstavnik Srbije, otišao je na zasluženu letnju pauzu, kao vodeći u kategoriji. Prva trka u nastavku šampionata upriličena je minulog vikenda u Slovačkoj, koji su obeležile neprijatne situacije na putu do staze i na samoj stazi tokom treninga. Sedmo mesto na kraju takmičenja, definitivno nije za bacanje, ali Borkovića naviklog na najviši stepenik pobedničkog postolja posle svak trke, ništa drugo ne čini zadovoljni.

SAMO OVO DA BOCNEMO IMA DA POLETI Borković sa ekipom u Slovačkoj

SAMO OVO DA BOCNEMO IMA DA POLETI
Borković sa ekipom u Slovačkoj

Vikend u Slovačkoj treba što pre zaboraviti, jer i onako ne mora se boduje, zahvaljujući Pravilniku takmičenja. Borković u članovi tima uveliko rade na pripremama za predstojeći vikend, kada se u Loparama organizuje Regionalni kup „Bezbednost na putevima” na brdskim stazama. Motiv nisu bodovi, već da se proba automobil na novougrađenim delovima, odnosno da se ispoštuje sponzor, odnosno da se izađe u susret publici, koja će definitivno uživati u majstorijama trenutno vodećeg u svojoj kategoriji.

– Stvarno malerozan vikend. Dobro je što sam i dalje prvi u generalnom plasmanu i verujem da ovako nešto ne može da se ponovi. Peh za pehom, maler za malerom. Putujući privatnim autom ka Slovačkoj imali smo incident kada smo udarili psa na putu i srećom, samo oštetili krilo. Kasnije dok smo vozili 20 kilometara na sat pod auto je podletela mačka. Zatim pucanje motora na treningu i na kraju 3 kilometra pre cilja da ispadne crevo sa turba. Stvarno ne mogu da verujem šta nam se sve tokom vikenda dogodilo – izjavio je Dušan Borković.

Trka na stazi u Republici Srpskoj dobro će doći takmičaru i pratećoj ekipi da razrade nove delove, koje će ovih dana pazariti u inostranstvu.

– Uveliko vršimo pripreme za put do Austrije po neophodne delove. Planiramo do četvrtka kupimo sve neophodno i pravac Lopare, da ih ugradimo i u naredna tri dana probamo kako sve funkcioniše. Sponzor će svakako biti zadovoljan, a najviše verujem publika, dok ćemo mi imati jedan dobar trening, uoči takmičenja u Francuskoj, koje na programu prvog vikenda avgusta – rekao je Borković.

Komentari su zatvoreni.