MENI

Zalet za nastavak sezone

Stojanović startuje iz trećeg reda

16. 08. 2013. Comments (0) Views: 402 Brzinski, Motociklizam

Šest jahača iz Srbije na Grobniku

Ovog vikenda na motodromu Grobnik nadomak Rijeke u Hrvatskoj održava se sedma trka Alpe Adrija kupa u brzinskom motociklizmu. Tačno šest jahača metalnih ata sa sportskim licencama Moto saveza Srbije uzeće učešće na ovom takmičenju, kako bi se na što bolji način pripremili za nastavak Otvorenog prvenstva Srbije i prestale okršaje u Istočnoevropskom šampionatu.

močibob

– U klasi do 125 kubika boje Srbije braniće Nikola Gajić, Đorđe Rakić i Vujadin Gligorić. Kako u domaćem prvenstvu u pomenutoj klasi ne vlada baš jaka konkurencija ovo je odlična prilika našim mladim vozačima da vide gde se nalaze u odnosu na konkurenciju u okviru Alpe Adrija kupa. Ujedno kako se Red Bul ring u Austriji renovira zbog povratka u šampionat formule 1, tako je i veliki broj vozača iz njihovog saveza došao na Grobnik i slobodno mogu reći da žestoko biti na kvalifikacijama – rekao je Goran Lovrić ispred Moto saveza Vojvodine.

U jačim klasama takođe vlada velika gužva, a to će biti odlična prilika da se naši momci što bolje uvozaju za 1. septembar kada se na pisti letaćke Akademije JAT u Vršcu nastvalja sezona nacionalnog šampionata.

– U klasi do 600 kubika super sport imaćemo samo jednog predstavnika Nenada Stojanovića. Ista situacija je i u najjačoj klasi 1.000 štok sport gde će se za prvo mesto na podijumu boriti Miloš Milovanović, dok će Vedran Močibob voziti u 1.000 super bajk – dodao je Lovrić.

Subota je rezervisana za zvanične treninge, a nedelja je namenjena za trke po klasama.
V. Š.

Komentari su zatvoreni.