MENI

Borković na treningu srušio rekord Avale

ŽESTOKO SA STARTA Dragan Filipović u pežou 206 RC

Filipović srebrni u klasi

27. 05. 2012. Comments (0) Views: 499 Autosport, Brdske trke

Stamenković slavio na Avali

Treću trku Otvorenog šampionata Srbije na brdskim stazama koja je ovog vikenda održana na Avali iznad Beograda, obeležio je duel dva lokalna heroja Dušana Borkovića i Todora Stamenkovića, obojica su vozili micubiši lanser 9 evolucije. Posle dva „penjanja” od podnožja do vrha, kako nalaže Pravilnik zbog dužine staze, u ukupnom zbiru vremena bolji je bio Stamenković i zasluženo je slavio.

ADUT REALA Todor Stamenković

ADUT REALA
Todor Stamenković

Drugo mesto u generalnom plasmanu osvojio je Srđan Višnjić, a treći je na cilj stigao Vladimir Zečević, Željko Đunisijević je završio kao četvrti, a favorit Borković je zauzeo peto mesto.

Kišovito i maglovito prepodne nije odgovorilo veliki broj ljubitelja auto sporta da u velikom broju zaposednu sve pogodne i bezbedne lokacije za praćenje brdske trke u prestonom gradu, koja je organizovana posle duže pauze. Čak je i uoči starta prve vožnje kiša stala, tako da su takmičari imali uslovno rečeno pristojne uslove za maksimalno trkanje protiv štoperice.

U prvoj vožnji Borković je do cilja stigao sa probušenim pneumatikom, jer mu se kamen isprečio na sred staze, koji nije mogao u toj brzini da izbegne. Stamenković to svako nije mogao da zna, jer je startovao minut kasnije i bravuroznom vožnjom po vlažnoj podlozi, maksimalno zagrejao publiku pored staze.

U drugom penjanju Borković je bio bolji za nešto manje od 4 sekunde, ali to nije bilo dovoljno da nadoknadi zaostatak iz prve vožnje. Sportski pozdrav i čestitanje posle trke viđeni su između Borkovića i Stamenkovića, što čitavoj manifestaciji, koja je u potpunosti uspela daje poseban značaj.

Vredni hvale su Ivan Mandić u pežou 106 koji je završio kao šesti, odnosno Radoslav Vukosavljević u jugu 55 koji u generalnom plasmanu završio kao 10, ostavivši iza sebe konkurenciju u jačim automobilima.


NEZVANIČNI REZULTATI – GENERALNI PLASMAN

1. T. Stamenković, 2. S. Višnjić, 3. V. Zečević, 4. Ž. Đunisijević, 5. D. Borković, 6. I. Mandić, 7. Ž. Gajić, 8. B. Smiljanić, 9. B. Dukić, 10. R. Vukosavljević…

Komentari su zatvoreni.