MENI

Avala u magli čeka rekordera

Stamenković slavio na Avali

26. 05. 2012. Comments (0) Views: 580 Autosport, Brdske trke

Borković na treningu srušio rekord Avale

Dušan Borković vicešampion Evrope na brdskim stazama, posle zvaničnog treninga za treću trku Otvorenog šampionata Srbije na brdu, novi je vlasnik rekorda staze na Avali. Prvo vreme Franje Kunčera „staro” nekoliko sezona dugajlija iz Pančeva „skinuo” je za više od pet sekundi, praktično u jednoj vožnji.

NA STARIM GUMAMA Dušan Borković

NA STARIM GUMAMA
Dušan Borković

– Već na prvom treningu imao sam bolje vreme, ali sam na startu malo čuvao automobil, tako da sam bio sporiji na prvom u odnosu na drugi trening. Istina je da sam vozio na dosta lošim gumama, ali za nedeljnu trku probaću da izbunarim bolje pneumatike, ne zbog vremena koje može biti bolji za nešto više od dve sekunde, već zbog publike. Milić danas nije vozio trening zbog problema sa automobilom, ali njegov audi A4 ST svakako je ozbiljno brz auto i mora se računati i njega – rekao je Borković.

Drugo vreme u generalnom plasmanu ima Todor Stamenković, koji poput Borkovića vozi micubiši lanser 9 evolucije. Treći je Srđan Višnjić koji se u poslednjem trenutku uključio u priču i predvodi družinu u klasi N 2000. Četvrti ej Vladimir Zečević, a peti Živko Gajić.

Od 30 takmičara koliko ih je prošlo tehnički prijem i verifikaciju, samo četvorica nemaju vremena sa treninga. Milić zbog problema sa ventilima, Ivan Mandić imao je jedno lakše izletanje, koje je rezultiralo blagim razbijanjem trkačke sprave, ali ništa što se preko noći ne da srediti. Tihomir Nikolić je nažalost ozbiljno razbio juga 55, dok je nedostatak vremena sa treninga Žarka Kuzmanovića, još uvek nepoznanica.

Start prve vožnje zakazan je za tačno u podne, posle čina svečanog otvaranja.

Komentari su zatvoreni.