MENI

Stamenković slavio na Avali

Borkoviću rekord Stamenkoviću šampanjac

ŽESTOKO SA STARTA Dragan Filipović u pežou 206 RC

28. 05. 2012. Comments (0) Views: 685 Autosport, Ostalo

Filipović srebrni u klasi

Dragan Gagi Filipović član kluba Centar Boban uoči sezone trke na kružnim stazama, skočio je minulog vikenda u susednu Hrvatsku na trke ubrzanja na 402 metra. Sa pežeom 206 RC koji ispod haube krije više od 200 konjskih snaga, višestruki karting šampion vratio se iz Osijeka sa srebrnim odličjem u klasi koja je vladala ozbiljna konkurencija.

ŽESTOKO SA STARTA Dragan Filipović u pežou 206 RC

ŽESTOKO SA STARTA
Dragan Filipović u pežou 206 RC

– Ovog vikenda na stazi Zalužani pokraj Banjaluke startuje Otvoreni šampionat Srbije na kružnim stazama, takmičenje koje se ujedno boduje za kup „Bezbednost na putevima”, tako da će pored domaćih vozača, biti i kolega iz zemalja u okruženju. Kako u našoj zemlji ne postoji način, zbog nedostatak autodroma, da se takmičar pripremi za predstojeću sezonu, iskoristio sam priliku da skoknem do Osijeka sa nekolicinom takmičara iz Srbije, da učestvujem na trkama ubrzanja na 402 metra. U vrlo jakoj konkurenciji osvojio sam drugo mesto i vratio se kući sa peharom. Više od toga, svakako mi je značilo što sam posle duge zimske pauze osetio draž trkanja, makar i u pežou 206, koji mi nije prevashodno namenjen za takmičenje na kružnim stazama – rekao je Filipović.

U novu sezonu Filipović ulazi sa šampionskim automobilom, koji na finalnoj trci prošle godine pazario Dejana Stojića.

– Takmičarski pežo 106 praktično nisam ni stigao da probam kako treba, od trenutka kada je došao u moje ruke, zbog već pomenutih razloga. Zbog toga u Banjaluku putujemo tri dana ranije, kako bi trenirao maksimalno u pravim uslovima na stazi Zalužani. Verujem da ću imati dovoljno vremena da se uvozam i bolje upoznam sa automobilom, za koji znam da je vrhunski. Koliko se dobro budem pripremio, toliko ću se visoko plasirati na trci u klasi gde vlada ozbiljna konkurencija– završio je Dragan Filipović.

Komentari su zatvoreni.