MENI
Strahinja Kalamković Leštane

Leštane za start moto kros sezone

Praktični deo na stazi pod budnim okom Branka Antića i Rajka Ivanovića(sleva)

Prvo teorija zatim i praksa

Aleksa Milosavljević

2. 04. 2019. Comments (0) Views: 590 Motociklizam, Motokros

Aleksa Milosavljević ubedljiv u MX 65

Finalnog vikenda marta na stazi MX Park Beograd u Leštanima startovala je sezona Otvorenog šampionata Srbije u moto kros disciplini. Više od 70 takmičara iz zemlje i okruženja raspoređenih u osam klasa borilo se za bodove. Aleksa Milosavljević takmičar kluba Tanasko Rajić iz Čačka bio je više nego ubedljiv u klasi MX 65, ali je petim mestom u klasi MX 85 u potpunosti obeležio prvi takmičarski vikend.

Organizator AMK Extreme iz Beograda na čelu sa Milošem Kalamkovićem uložio je maksimum napora da prvo takmičenje sezone protekne u najboljem redu. Tačno po satnici smenjivali su se takmičari po klasama, na veliku radost publike, koja je svaki duel na stazi za što bolji plasman, ali i dobar skok znala da naglasi gromoglasnim aplauzom.

Padovi su sastavni deo moto kros takmičenja, a to je u premijernom izdanju sezone doživeo Ričard Sagmajster u drugoj vožnji u prvoj levoj krivini odmah posle starta. Žestok pad uslovio je prelom leve noge, zbog čega će ova sezona biti završena za mlađeg sina čuvenog Gabora Sagmajstera. Ričard će u sredu biti operisan, posle čega sledi tri meseca oporavka. Valja naglasiti da je junior Sagmajster u prvoj trci klase MX1 završio kao prvi sa prednošću od 17 sekundi u odnosu na drugoplasiranog Miloša Đorđevića.

Klasa MX 85 pripala je Vuku Drmancu, a u klasi MX 2 brljirao je Nenad Petrović, obojica klupske kolege mlađanog Milosavljevića. Gabor Sagmajster u prvoj trci klase MX 3 je slavio, ali zbog Ričardove povrede nije vozio drugu trku.

Plasmani po klasama

MX 65: 1. A. Milosavljević, 2. D. Crnjanski, 3. A. Popović

MX 85: 1. V. Drmanac, 2. R. Kuzman, 3. V. Krsmanović

MX 1: 1. M. Đorđević, 2. S. Radanov, 3. M. Kostić

MX 2: 1. N. Petrović, 2. J. Ralaić, 3. S. Kalamković

MX 3: 1. V. Rajević, 2. D. Paunović, 3. D. Matijević

MS S: 1. S. Radanov, 2. D. Stanković, 3. V. Provodovski

MX B: 1. M. Češko, 2. Đ. Čolović, 3. I. Dmitrović

ATV: 1. D. Crnjanski, 2. O. Fekete, 3. N. Šenk

Ekipno 1

Ekipno 2

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *