MENI
ŽESTOKO SA STARTA Dragan Filipović u pežou 206 RC

Filipović srebrni u klasi

Loša sreća za Rabrenovića na Kroacija reliju

28. 05. 2012. Comments (0) Views: 822 Autosport, Brdske trke, Galerija

Borkoviću rekord Stamenkoviću šampanjac

Treća trka Otvorenog šampionata Srbije na brdskim stazama koja je održana na Avali iznad Beograda, u potpunosti je bila u znaku Dušana Borkovića i Todora Stamenkovića. Dugo se pre takmičenja tipovalo ko će biti brži i ko će biti novi vlasnik rekorda čuven staze na periferiji prestonog grada. Svako u svom micubišiju 9 evolucije, dali su sve od sebe kako bi trijumfovali, na veliku radost ogromnog broja posmatrača, koje ni loše vreme u najavi nije odgovorilo, da prisustvuju dobroj zabavi, naprotiv, bilo ih je u tolikom broju, kao u stara dobra vremena.

DRUGARSTVO PRE SVEGA Todor Stamenković i Dušan Borković

DRUGARSTVO PRE SVEGA
Todor Stamenković i Dušan Borković

Borković je još na subotnjem kvalifikacionom treningu posto novi vlasnik rekord staze, a Stamenković je pobedio u generalnom plasmanu. Drugarsko čestitanje posle trke viđeno je na platou ispod tornja, što govori u prilog činjenici da obojicu krasi fer plej i da pre svega vole da se takmiče u jakoj konkurenciji.

Povratak Avale posle duže pauze odličan je potez Srpskog automobilskog saveza, koji je dokazao da uz malo para i dovoljno truda, organizacija brdske trke i nije neka umetnost. Na vreme, bez kašnjenja, tečno, brzo i uzbudljivo, tokom dve vožnje, viđeno je od starta prve trke, do čina svečanog proglašenja.

„Samo” 30 automobila u ovom trenutku na startu govori u prilog činjenici da kriza uveliko vlada, ali i da pravi zaljubljenici uvek nađu načina da izađu na megdan.Istina je da po beogradskim garažama, ali i širom Srbije ima više od 20 takmičarskih automobila,. koji su bili spremni da izađu na stazu, ali pomenuti nedostatak finansija i još po neki faktor učinili su da takmičenje traje kraće, ali je u svakom slučaju u potpunosti uspelo.

Komentari su zatvoreni.