MENI

Borkoviću rekord Stamenkoviću šampanjac

Milovan Vesnić uoči aktuelne sezone

29. 05. 2012. Comments (0) Views: 1534 Autosport, Reli

Loša sreća za Rabrenovića na Kroacija reliju

Loša sreća ne prestaje da prati Vladicu Rabrenovića na trkama u Hrvatskoj, a posebno na Kroacija reliju, koji je održan minulog vikenda, a bodovan je za šampionat Evrope. I ovoga puta posada WRR tima nije uspela da stigne do cilja iako je brzinom i tehničkom pripremljenošću bila u samom vrhu. Platak prvi brzinski ispit drugog dana takmičenja u Hrvatskoj, bio je koban za Rabrenovića i Radivojevića. Biće to dan koji će svi u timu hteti što pre da zaborave.

ZBOG KVARA PROMENILI TAKTIKU Vladica Rabrenović i Radmil Radivojević (Foto: P. Janković)

ZBOG KVARA PROMENILI TAKTIKU
Vladica Rabrenović i Radmil Radivojević (Foto: P. Janković)

Tim je pripreme za sezonu 2012 odradio veoma ozbiljno. Reno klio klase N3 potpuno je repariran i pred put u Hrvatsku odrađeni su testovi koji su pokazali da sve funkcioniše besprekorno. Ovogodišnje izdanje Kroacija relija važilo je za jedno od najtežih u regionu a takmičari su tokom tri dana trkanja morali da pređu više od 800 kilometara.

Taktika tima je bila jednostavna. Tokom prva dva dana pratiti vodeće na distanci bez previše rizika a poslednjeg dana trke dati sve od sebe i pokazati pun potencijal koji poseduje srpski šampion i osvajač Zlatne Kacige. U početku je sve funkcionisalo savršeno. Nakon četiri brzinska ispita Rabrenović i Radivojević su zauzimali drugo mesto u klasi 8 N 2000 ccm sa minimalnih 6 sekundi zaostatka za vodećim. Jedini problem koji je posada prijavila mehaničarima bio je kvar na servo pumpi koji na prvi pogled nije izgledao ozbiljno.

Sam početak drugog dela relija krenuo je loše. Problemi sa servo pumpom ispostavili su se teži nego što se na prvi mah učinilo pa je tim odlučio da na prvom jutarnjem servisu pokvareni deo zameni novim. Na žalost, nije sve išlo po planu pa se iz servisa izašlo sa 50 sekundi penalizacije zbog petominutnog kašnjenja.

PENALIZACIJA OD 50 SEKUNDI Vladica Rabrenović i Radmil radivojević

PENALIZACIJA OD 50 SEKUNDI
Vladica Rabrenović i Radmil radivojević

– Kratko rečeno, moja greška i nema tu mnogo šta još da se doda. Nakon penalizacije svi naši planovi o taktici su pali u vodu. Krenuo sam suviše agresivno u brzinski ispit što je kao rezultat dalo izletanje. Šteta na automobilu nije prevelika jer smo sa puta skliznuli pri maloj brzini ali na žalost na mestu gde nije bilo publike. I Radmil i ja smo pokušavali da dozovemo nekoga u pomoć ali od pomoći ni traga ni glasa. Na kraju smo morali da sačekamo da nas izvuku a auto smo na točkovima dovezli do boksa. Nastao je i nesporazum sa sudijama oko mogućnosti nastavka relija. Od hrvatskih prijatelja smo dobili svu neophodnu pomoć i delove ali bilo je prekasno. Hoću da poručim da i pored razočarenja ovaj neuspeh neće obeshrabriti ni mene ni tim i već planiramo sledeći nastup a o tome ćemo uskoro – poručio je Rabrenović.

P. Janković

Komentari su zatvoreni.