MENI

Aqos nova marka automobila iz Srbije

Infiniti Q30 najbezbedniji u kompakt klasi

12. 01. 2016. Comments (0) Views: 1284 Industrija, Infiniti

Infiniti Q60 premijerno u Detroitu

Na krilima prošlogodišnjeg uspeha, koji se ogleda u rekordnom broju prodatih vozila i lansiranju veoma perspektivnog modela Q30, japanski premijum proizvođač Infiniti ambiciozno je započeo 2016 godinu. Na upravo otvorenom Salonu automobila u Detroitu (11 – 24. januar) svetskoj javnosti je premijerno predstavljen potpuno novi model Q60.

INF_Q60 (1) (2)_resize

Infiniti Q60 se nedvosmileno svrstava u kategoriju luksuznih kupea – ima dvoja vrata i naglašeno elegantne proporcije, savršeno uklopljene u dinamično oblikovanu karoseriju dugu gotovo 4,70, široku 1,85 i visoku samo 1,38 metara, Q60 je dizajniran i konstruisan sa ciljem da na najbolji mogući način objedini dinamične karakteristike sportskog kupea sa luksuznom notom premijum automobila. Vrhunsku voznu dinamiku nagoveštava aerodinamična silueta (koeficijent otpora vazduhu 0,28 Cd), ali i pregršt atraktivnih detalja kao što su agresivna maska hladnjaka, LED svetla, veliki aluminijumski točkovi promera 20 inča…

Međutim, Q60 u sebi nosi i mnogo toga što se na prvi pogled ne vidi, ali suštinski definiše karakter ovog automobila. To se pre svega odnosi na napredna tehnološka rešenja, počev od potpuno novog V6 agregata sa preko 400 KS, preko elektronski kontrolisanog oslanjanja do druge generacije adaptivnog direktnog upravljanja.

Ponuda motora u početku će obuhvatati dve pogonske jedinice. Osnovni je unapređeni 2.0 turbo od 211 KS i 350 Nm, koji je dobio efiksniji sistem ubrizgavanja. Vrh ponude rezervisan je za potpuno novi V6 od 3.0 litra sa 405 KS i 475 Nm već od 1.500 o/min. Ovaj twin- turbo motor sa internom oznakom VR30 predstavlja krunu Infiniti dostignuća u razvoju V6 agregata i predvodnik je nove porodice VR motora.

INF_Q60 (2) (2)_resize

Snažnija verzija standardno će biti opremljena potpuno novim elektronski kontrolisanim oslanjanjem (Dynamic Digital Suspension) sa Comfort, Sport i Sport+ režimom. Od velikog značaja je i sistem direktnog adaptivnog upravljanja (Direct Adaptive Steering) koji preko Drive Mode Selectora nudi čak šest osnovnih modula podešavanja (Customize, Standard, Snow, Eco, Sport i Sport+).
Sedmostepeni automatski menjač s funkcijom Adaptive Shift Control (ASC) prilagođava način rada prema načinu vožnje i konfiguraciji puta, gde prepoznaje da li je reč o prolascima kroz zavoje, penjanju na uzbrdicama, spuštanju na nizbrdicama itd.

Osim pogona na zadnje točkove (standard kod verzije 2.0 turbo), Infiniti je pripremio i inteligentni pogon na svim točkovima (AWD) koji obezbeđuje optimalnu trakciju u svim uslovima. Ovaj sistem prenosi i do 100 odsto snage na zadnje točkove, dok po potrebi može raspodeliti po 50 procenata na prednju i zadnju osovinu.

Enterijer je moderno isprojektovan i orijentisan prema vozaču. Selekcija materijala i arhitektura kokpita stvaraju jedinstveni premijum ambijent, a u opticaju će biti nekoliko trimova. Pored toga, Infiniti je posebno ponosan na nova ergonomska sedišta sa izuzetnom podrškom za leđa. Smanjenju buke u vožnji doproinose akustična stakla i sistem Active Noise Cancellation, dok vrhunski audio ugođaj donosi renomirani Bose sa Perfromance Series sound sistemom razvijenim specijalno za Infiniti Q60.

Prodaja novog vrhunskog modela iz porodice Infiniti počeće u drugoj polovini godine.

Komentari su zatvoreni.