MENI

Nisotek pokreće Borkovića na evropskim brdima

Dušan Borković novi rekorder staze u Francuskoj

15. 04. 2012. Comments (0) Views: 331 Autosport, Brdske trke

Borković ubedljiv u Francuskoj

Evropski šampionat na brdskim stazama imao je premijeru ovog vikenda na stazi u Francuskoj, gde je Srbija imala jednog, ali vrednog predstavnika. Dušan Borković član Nisotek rejisng tima u micubiši lanseru devete evolucije u svojoj klasi ostvario je ubedljivu pobedu i ujedno postavio novi rekord staze, takođe u klasi N4.

NAJBRŽI U N4 Dušan Borković

NAJBRŽI U N4
Dušan Borković

– Imajući u vidu da sam prvi put vozio na stazi u Francuskoj i ostvario pobedu i srušio stari rekord, nikako ne mogu biti nezadovoljan. Naprotiv, smatram da je ovo dobar znak za nastavak sezone. Konkurencija je bila na nivou, ali ovoga puta nisu imali nikakve šanse. Automobil je odlično funkcionisao, a prateće ekipa je bila na visni zadatka – rekao je Borković odmah posle trke.

Pravilnik takmičenja predviđao je tri trke, od kojih su se računala dva bolja plasmana. Borković je u sve tri vožnje demonstrirao vrhunsko umeće vožnje trkačkog automobila i na najbolji način dokazao, da nije slučajnost, zašto je prošle godine u premijernoj sezoni osvojio vice šampionsku titulu. Ove godine cilj je korak dalje, odnosno šampionska titula.

– Za dve nedelje u Austriji sledi drugo takmičenje na stazi gde sam prošle godine debitovao i ostvario prvu od tri pobede u sezoni. Verujem da ću i ove godine ponoviti uspeh i tako jasno staviti do znanja konkurenciji da imam samo jedan cilj, a to je titula šampiona. Ovom prilikom zahvaljujem se sponzorima i pratećoj ekipa, koji su mi omogućila da se maksimalno rasterećeno posvetimo, jedino i samo vožnji, tako da rezultata nije izostao – završio je Borković.

Komentari su zatvoreni.