MENI
SPREMAN NA MAKSIMALNE DOMETE Luka Vojnić

Ada Huja za start sezone 2012

PREDSEDNIK I ŠAMPIONI Aleksa Radojković, Vlada Milićević, Milan Nikolić(sedi u kartingu) i Marko Todorović

Deca za primer starijima

MAKIMALNO U OBE TRKE Luka Vojnić Purčar 11

21. 04. 2012. Comments (0) Views: 709 Karting

Nikolić brljirao u klasi 1 na Adi Huji

ASK Kragujevac organizacijom trke na kartodromu Ada Huja u Beogradu, „startovao“ šampionat Srbije u kartingu. Više od 30 domaćih i dva takmičara iz Crne Gore priredili su ne tako brojnoj publici pravi spektakl, tokom subotnjeg popodneva na jednom od dva prestonička „igrališta“ za karting sprave.

 NEMILOSRDNI OSNOVAC Milan Nikolić 11

Mlađani Milan Nikolić u klasi 1 u oba izdanja bio je na visni zadatka i maestralnom vožnjom, jasno stavio do znanja konkurenciji da želi da osvoji još jednu titulu šampiona na kraju sezone. Koliko je bio ubvedljiv govori činjenica da jedino Uroša Stevanovića nije supeo da obiđe za čitav krug tokom 13 krugova, koliko su vozili. Ostatak društva kasnio je za jedan, odnosno dva kruga, kada je „pala“ karirana zastava, koja označava kraj trke. Slična situacija viđena je i u drugoj vožnji.

U klasi 2 na visini zadatka bio je Nikola Lazarević koji je u konkurenciji od četiri takmičara bio najbrži ispred Milana Nikolića i Petra Vasića. Ubedljivo najuzbudljivija trka prvog takmičarskog dana viđena je u klasi 3 gde su sedam golobradih momčića i jedna devojčica, demonstrirali umeće vožnje malih zujalica do krajnjih granica. U oba izdanja najbrži je bio Luka Vojnić Purčar, ispred Alekse Radojkovića i Mila Karadžića. Tokom 20 krugova u prvoj trci više od šest kartinga kretalo se u „voziću“, gde se samo čekala mala greška, ili trenutak nepažnje jednog od vozača da dođe do promene u plasmanu. Rekacije publike, nažalost malobrojne najbolje je oslikavala šta se događalo na stazi. Klasa 3 važi za predsoblje automobilizma i svako ko tu dobro ispeče zanat, spremna je da ode korak dalje. U ovom malom ali odabranom rasadniku, sasvim sigurno ima pravih kandidata za vrhunske domete.

U klasi 4 tri vozača, taman potrebni minimum da bi bili bodovani. Aleksandar Ristić rutinski prvi, dok su Zoran Marković i Saša Milosavljević morali da se zadovolje drugim, odnos trećim mestom. Klasa 5 brojala je duplo više učesnika i tu je bilo takođe duplo neizvesnije. Kristaijan Janković je slavio u prvoj vožnji, dok je vremešni Bojan Erman završio kao drugi.

U kup klasama zbirno osam vozača, u kategoriji sa motorima do 100 kubika Fa slavio je Miloš Miodragović, a u drugoj kategoriji najbrži je bio Srđan Muhadinović.

Rezultati prve trke
Klasa 1: M. Nikolić, 2. U. Stevanović, 3. R. Karadžić
Klasa 2: N. Lazarević, 2. M. Nikolić, 3. P. Vasić
Klasa 3: 1. L. Vojnić, 2. M. Karadžić, 3. A. Radojković
Klasa 4: 1. A. Ristić, 2. Z. Marković, 3. S. Milosavljević
Klasa 5: K.Janković, 2. B. Erman, 3. M. Ivanović

 MAKIMALNO U OBE TRKE Luka Vojnić Purčar 11

Komentari su zatvoreni.