MENI
PREDSEDNIK I ŠAMPIONI Aleksa Radojković, Vlada Milićević, Milan Nikolić(sedi u kartingu) i Marko Todorović

Deca za primer starijima

START Žestoko od prvog metra

Pobeda tima Jovanović-Ćalić

MUDRO DO POBEDE Miloš Mirković

3. 05. 2012. Comments (0) Views: 709 Karting

Pantović diskvalifikovan Mirković slavio

Prvi deo takmičarskog dana činile su trke KAL šampionata, u kojima nije viđeno previše uzbuđenja. Favoriti su u glavnom opravdali svoje uloge, a među njima su se izdvojili Nebojša Prokić u „lakšoj” i Nikolaj Stušnov u „težoj” klasi, koji su sa po dve pobede uknjižili maksilani učinak na takmičarskom danu.

 MUDRO DO POBEDE Miloš Mirković Vredna pomena je i druga trka druge grupe, gde su borbu za drugu poziciju vodili Magda Prokić i debitant koji je obeležio prvi takmičarski dan Draško Pantović. I ovoga puta Pantović je zabeležio odlične rezultate sa osvojena dva druga mesta, ali je na sve svoje dosadašnje nastupe bacio senku u trećoj trci dana.

Drugi deo takmičarskog dana koje se bodovao za KAL plus šampionat, obeležile su fenomenalne vožnje gotovo svih učesnika. Jedini izuzetak je bio pomenuti Pantović, koji nije mogao da obuzda adrenalin iz prethodne trke. Verovatno sa dodatnom željom da se dokaže u konkurenciji iskusnijih vozača, činio je grešku za greškom. Sa namerom ili ne, teško je proceniti, tek gotovo svaki kontakt sa drugim vozačem imao je za ishod gubitak pozicije jednog ili više učesnika trke. Zbog ovakve vožnje, organizator takmičenja je na osnovu sudijskih izveštaja doneo odluku da Pantoviću usledi diskvalifikacija sa takmičarskog dana, a da svi takmičari koji su se nadmetali u istoj grupi sa njim budu pomaknuti za poziciju diskvalifikovanog vozača.

Upravo ovakva dešavanja su uslovila da se ostali takmičari neprestano bore za pozicije. Većina vozača je tako bila primorana da se probija sa poslednjih pozicija ka vodećim, što je trku činilo veoma dinamičnom. Celu tu gužvu najbolje je iskoristio najstariji vozač šampionata Miloš Mirković, koji se probio na vodeću poziciju i više od dve trećine trke sebično branio tu poziciju i na kraju trijumfovao ispred Luke Popovića. Kako je cela trka izgledala govori i činjenica da su sudije na kraju morale da pregledaju fotografije, kako bi utvrdili finalne pozicije takmičara, obzirom da su u cilj „uletela“ četiri kartinga, spakovana u svega nekoliko desetinki sekundi rastojanja.

Komentari su zatvoreni.