MENI

BORKOVIĆ ODLIČNO POČEO VIKEND NA SALZBURGRINGU

CEZ NA UŠĆU U ZNAKU JUGIĆA

5. 06. 2016. Comments (0) Views: 381 Autosport, Kružne trke

BORKOVIĆ OSTAO BEZ POSTOLJA U AUSTRIJI

Vozač NIS PETROL by B3 racing tima Dušan Borković je u poslednjoj krivini Salzburgringa u kontaktu sa Džejmsom Nešom koji ga je obilazio za drugo mesto, izleteo sa staze, udario u zaštitnu ogradu, i ostao bez sigurnog postolja, ali i automobila za drugu trku. Srećom, Borković je prošao bez ozbiljnijih povreda. Zbog velikog oštećenja na automobilu nije bilo moguće da vozi drugu trku.

ROBY9878

„Jako mi je žao što i ovu trku završavam na veoma loš način. Krenuo sam vrlo dobro, imao sam nekoliko dobrih obilaženja, došao na drugu poziciju. Poslednji krug sam čak napadao i vodećeg. Vozio sam 245km/h u krivini, bukvalno smo se dotakli i meni je pukla guma posle čega sam završio u zaštitnoj ogradi. Krenuo je Neš malo na mene, ja sam zadržao putanju, ali nije on kriv, ne mogu to da kažem – bili su prvi utisci Borkovića posle novog peha u TCR šampionatu.

Naš as nije krio razočaranje epilogom iz Austrije.

„Osećam se jako loše. Tim i ja verujemo da zaslužujemo svaku trku da završimo među prva tri, ali nešto se ne da. Gledam prvo na sebe, da ispravim šta mogu, ali ovo je prosto manjak sportske sreće. To polako, ali sigurno utiče i na moje samopouzdanje, što je opasno za automobiliste. Od 10 trka završio sam tri, a samo u jednoj, u Eštorilu, bila je direktna moja greška. Nadam se da će stvari uskoro da se promene na bolje“

Sledeću trku u TCR šampionatu Dušan Borković vozi 19. juna, u nemačkom Ošerslebenu.

Komentari su zatvoreni.