MENI

Borković ubedljiv u Francuskoj

PREDAVAČI IZ INOSTRANSTVA I DOMAĆINI Detalj sa pres koneferncije

Seminar o bezbednosti u automobilskom sportu

16. 04. 2012. Comments (0) Views: 508 Autosport, Brdske trke

Dušan Borković novi rekorder staze u Francuskoj

Dušan Borković najmlađi osvajač Dijamantske kacige, najprestižnijeg priznanja u domaćim okvirima, drugu godinu zaredom učesnik je šampionata Evrope na brdskim stazama. Prošle godine morao je da se zadovolji vicešampionskom titulom u klasi N4, ali zato ove godine želi da ide korak dalje.

DVA PUTA JE BILO DOVOLJNO Dušan Borković

DVA PUTA JE BILO DOVOLJNO
Dušan Borković

Ubedljiviom trijumfom na prvoj trci sezone koja je minulog vikenda održana na stazi u Francuskoj, simpatični dugajlija iz Pančeva, onog grada u Banatu kojeg bije glase da su svi anti vozači, a izuzetak potvrđuje pravilo, viđeni mladoženja na jesen, jasno je stavio do znanja konkurenciji, da je došao po svoje. Šampionska titula kao poklon za svadbu, to je ono što ga intersuje, a sticajem raznih okolnosti isputio je u prvoj sezoni .

Od tri vožnje koliko je predviđao Pravilnik takmičenja, Borković je iskoristio sam dve i to više nego ubedljivo. Već prilikom prvog „penjanja“ do vrha, „srušio“ je važeći rekord. Istu mustru ponovio je i u drugoj vožnji, tako da je odustao od trećeg pokašaja.

– Veoma sam srećan što sam pobedom započeo ovosezonski nastup na evropskim brdima. Konkurencija mje bila izuzetno jaka, ali ja sam bio na nivou zadatka. Bio sam dosta umoran zbog napornog puta i problema koje smo imali tokom pripreme automobila, ali se sve dobro završilo. Auto je odlično funkcionisao, ekipa je maksimalno odradila svoj deo posla, a u prilog tvrdnji govore i ostvarena vremena na stazi. Bio sam čak brži i od takmičara koji nisu bili u mojoj klasi, tačnije vozili su u jačoj. Započeti sezonu pobedom mnogo znači na psihološkom planu i to na stazi koju nisam poznavao, odnosno vozio sam prvi put. Iskreno verujem da sam usrećio sve navijače u Srbiji i inostarnstvu ali i sponzore. Idemo dalje, sledeća stanica za manje od dve nedelje je staza u Austrija, koju itekako poznajem – poručio je Borković.

Komentari su zatvoreni.