MENI
ARGENTINA SAMO U PROLAZU Atakama na delu

Start Dakara u Limi finiš u Santjago de Čileu

ZAJEDNO KROZ PESAK Miran Stanovnik i Gabor Sagmajster

Sagmajster predvodi družinu na putu za Emirate

PRVI VOZAČ Branko Antić

26. 03. 2012. Comments (0) Views: 598 Motociklizam, Motokros

Antić i društvo spremni za start

Članovi AMSK Kopaonik iz Brusa poslednjih nekoliko vikenda najmanje su u rodnom gradu. Branko Antić, Miroljub Cvetković i Velibor Milunović uredno obilaze susedne staze i marljivo treniraju za start predstojeće sezone šampionata Srbije u disciplini koju krase skokovi kroz oblake prašine. Minulog vikenda vozili su na stazi Brestovac nadomak Leskovca gde će za manje od tri nedelje biti organizovana prva trka.

 PRVI VOZAČ Branko Antić – Zahvaljujući boljim vremenskim uslovima, poslednjih nekoliko vikenda članovi AMSK Kopaonik iz Brusa treniraju punom parom. Trenirali smo u Đevđeliji u Makedoniji, bili smo u Grčkoj, zatim od naših staza vozili smo Pančevo. Kruševac staza u komšiluku, kada smo mi trenirali bila je domaćin takmičarima iz Bugarske, tako da smo praktično imali međunarodni trening. Našu stazu svakako koristimo, ali to možemo i tokom radne nedelje, ali zato kada dođe petak kreću pripreme, subota putujemo i vraćamo se u nedelju. Koliko čujem i drugi ozbiljno treniraju, tako se nadamo vrlo uzbudljivoj sezoni moto kros šampionata u Srbiji – rekao je Miroljub Antić.

Takmičarski kalendar šampionata Srbije broji 10 takmičenja, da li će kroseri AMSK Kopaonik, učestvovati i na Istočnoevropskom šampionatu?

– Što se nas tiče mi bi smo vozili i više od pomenutog, ali nas kao po običaju sprečavaju finansije. Od 21. aprila kada počne sezona trkom u Leskovcu, kreće paklenih šest nedelja kada ćemo voziti iz vikenda u vikend. Jedne nedelje domaći, zatim tri vikenda vezano Istočnoevropski šampionat sve do prvog vikenda juna, kada je na programu opozivna trka u Feketiću, koju verujem da nećemo propustiti, jer dobro dođe kao odličan trening – zaključio je Antić.

Mogućnost da AMSK Kopaonik bude jači u novoj sezoni za Miloša Đorđevića više je nego izvesna. Po rečima Antića da kraja nedelje biće poznato, da li će as iz Vrnjačke banje biti peti član kluba iz Brusa, koji od nastanka gaji šampionske ambicije.

Komentari su zatvoreni.