MENI

Monca staza za uživanje

Tošić uknjižio prve poene

10. 03. 2012. Comments (0) Views: 700 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Tošić brži od Karamiševa tokom kvalifikacija

Tokom 30 minuta koliko je organizator predvideo da traje kvalifikacioni trening za prvu trku Evropskog kupa turističkih automobila (ETCC), koja se ovog vikenda održava na legendarnoj Monci u Italiji, Aleksandru Tošiću članu Vitro rejisng tima bilo je potrebno samo devet krugova, da „napravi” najbolje vreme 2:11,937 minuta u sport prodakšn(SP) klasi.

BRŽI OD RUSA NA TRENINGU Aleksandar Tošić

BRŽI OD RUSA NA TRENINGU
Aleksandar Tošić

Sa više od dve sekunde zaostatka drugo vreme, i pored toga što je vozio dva kruga više u vlasništvu je novajlije iz Rusije Nikolaja Karamiševa, koji takođe vozi hondu sivik tajp R. Fabio Fabijani jedini predstavnik zemlje organizatora u pomenutoj klasi, za volanom BMW 320, nije prošao tehnički pregled, zbog istekle homologacije rezervoara za pogonsko gorivo.

U tom slučaju u nedeljnom okršaju, koji se sastoji od dve odvojene trke, za najviše mesto na pobedničkom postolju u klasi SP boriće se Srbin i Rus na Apeninskom poluostrvu na nacionalnoj stazi, hramu auto sporta Italijana.

U prvom planu trka na Monci tokom nedelje 11. marta je takmičenje Svetskog šampionata turističkih vozila (WTCC), gde Gabrijele Tarkini u seat leonu ima prvo vreme u kvalifikacijama. Prva trka za ETCC zakazan je za 14.25 časova po lokalnom vremenu u trajanju od devet krugova. Drugi okršaj na programu je od 15.50 časova i takođe broji devet krugova.

Divizija u kojoj će voziti Tošić sačinjena je od 4 klase i biće ukupno 20 automobila, što je više nego dovoljno za pristojnu gužvu na startu, ali i tokom trke. Najjača klasa S 2000 broji sedam takmičara, zatim sledi skupina od tri vozača u seatima, dvojica u SP klasi i preostalih osam vozača bori se za titulu u klasi S 1600.

BEZ VUKOVIĆA U S 2000 KLASI

Vukovićev stručni konsultant Milovan Vesnić je razočaran.

– Teško je rečima objasniti kako se Milenko i ja sada osećamo. Cele zime smo sa nestrpljenjem očekivali početak sezone. Dva dana pre polaska na testove nismo izlazili iz radionice. Vuković je uveravan da je motor na BMW repariran i spreman za trku. Problem je nastao zbog neispravne pumpe ulja i jedan dan smo izgubili čekajući novu. Tada smo posle zajedničkih konsultacija odlučili da odustanemo od nastupa i da se skoncentrišemo na testove u Hokenhajmu, jer nismo spremni i ne treba ni da se pojavimo u Monci. Sve su ovo dečije bolesti tek „spakovanog“ automobila. Ovim se Vukovićev nastup završio pre vremena, a siguran sam da je mogao ostvariti solidan plasman.

Komentari su zatvoreni.