MENI
Auto cros Bečej plakat za 2024

Bečejska Dolma za start sezone

Andrej Petrović Imola jun 2024 subota

Petrović ostao bez poena na prvoj trci u Imoli

Andrija Kostić Imola subota 2024Andrija Kostić Imola subota 2024

1. 06. 2024. Comments (0) Views: 190 Autosport

Kostić i pored incidenta pokazao dobar ritam na prvoj trci u Imoli

Prva trka drugog vikenda šampionata Italije u kategoriji F4 održava se na čuvenoj Imoli. Naš Andrija Kostić je za prvu trku na kvalifikacijama obezbedio 24. mesto, ali zbog kazne koju je dobio na prošloj trci Srbin je za ovaj start pomeren za pet pozicija. Odmah nakon starta i uvodnih par krivina imali smo nekoliko incidenata posle čega je Andrija Koristić uspeo da se probije do 24. pozicije. Zbog toga na stazu je izbačen sigurnosni automobil. Redarima je bilo potrebno desetak minuta da stazu ponovo vrate u prvobitno stanje, a posle restarta naš as upseo je da zadrži svoje mesto.

Nakon još jednog incidenta sigurnosni automobil morao je ponovo na stazu a Srbin je ovoga puta napredovao za jednu poziciju. Šesti krug na ponovo donosi zelenu zastavu, ali i jedan incident u kojem je učestvovao Andrija Kostić. Naš vozač ostao je okrenut na stazi posle jednog od duela ali je ipak nastavio da vozi. Naime, njega je od pozadi udario jedan vozač i tako je Srbinu upropastio trku.

Od tada Andrija Kostič upostavlja odličan ritam i brzo nadoknađuje izgubljeno vreme. Već u 13. krugu naš vozač uspeo da dođe do 24. pozicije pa i do 23. mesta kada je u poslednjem krugu obišao Lucu Viiseroanua.

Druga trka na programu je u nedelju od 09.00h a treća istog dana od 15.20h

preuzeto: pol-position.rs

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *