MENI
Andrija Kostić Valelunga I trka jun 2024

Andrija Kostić žrtva još jednog incidenta na Valelungi

Andrija Kostić Valelunga III trka jun 2024

Kostić na trećoj trci do 21. mesta u Italiji

Andrej Petrović Valelunga III trka jun 2024

16. 06. 2024. Comments (0) Views: 202 Autosport

Izazovna treća trka za Petrovića

Na trećoj ujedno i završnoj trci trećeg vikenda na stazi Valelunga, Andrej Petrović je krenuo sa 13. mesta. Već posle par krivina Srbin je morao da ode šire, odnosno van staze i tako se po povratku vratio tek na poslednje mesto. Za dva kruga vozač PHM Racinga probio se do 27. pozicije, a samo krug kasnije bio je 23.

Već u četvrtom krugu na stazi se pojavio sigurnosni automobil zbog nekoliko različitih incidenata a ona je bila nastvaljena tek posle dva kruga. Ipak, to je trajalo samo nekoliko krivina, jer je zbog odustajanja još jednog bolida sigurnosni auto morao ponovo da se uposli a za to vreme Andrej Petrović uspeo je da napreduje do 21. mesta. Tek u 10. krugu trka je nastavljena, a naš vozač za kratko vreme uspeo je da nadoknadi 2 pozicije. Nedugo zatim, sigurnosni auto je opet izašao na stazu zbog okretanja nekih vozača.

Zbog ovakve situacije i isteka predviđenog vremena za trajanje trke od 30 minuta, ona je završena sa ovakvim plasmanom, što znači da je Andrej Petrović na kraju zauzeo 19. mesto.

preuzeto: pol-position.rs

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *