MENI
ZLATNI I DIJAMANTSKI AUTOMOBILISTI Radoslav Vukosavljević, Žarko Terić i Mile Cvjetičanin

Žarku Terziću Dijamanstka kaciga

ŠAMPIONSKI AUTOMOBIL Seat Leon Tarkinija u okršaju sa Milerom

Dušan Borković razgleda trkačke sprave u komšiluku

SVI GA VOLE I PRIZNAJU Mlovan Vesnić

5. 02. 2013. Comments (0) Views: 1465 Autosport, Ostalo

Vesniću priznanja iz oba Saveza

Koliko znači u srpskom auto-sportu prezime Vesnić dovoljno govori činjenica da je na obe svečane ceremonije proglašenja Milovan Vesnić postao nosilac značajnih priznanja. Rukovodioci Srpskog Auto Saveza Vesniću su uručili priznanje za drugu uzastopnu titulu u regionalnom FIA KUP-u Bezbednost na putevima iako je zvanična dodela zakazana tek za početak juna i prvu trku u Banja Luci. Kolege iz Sportskog Auto i Karting Saveza Srbije sa druge strane prepoznali su Vesnićevo zalaganje i dodelili mu posebnu medalju za doprinos razvoju auto-sporta u Srbiji.

SVI GA VOLE I PRIZNAJU Mlovan VesnićVesnić ipak kao aktivni takmičar ne krije svoje nezadovoljstvo podelama i trenutnim stanjem u auto-sportu, kako u Srbiji tako i u regionu. Ne želeći da se „ušuška“ u staru slavu već u godini 2013 sebi nameće nove vozačke izazove, uglavnom na internacionalnoj sceni

– Zahvaljujem i jednom i drugom savezu na priznanjima koje su mi dodelili. Sezona iza nas je po mnogo čemu teška i specifična. Moj posao je bio da se kao i uvek maksimalno profesionalno pripremim za svako takmičenje i dam sve od sebe na stazi. Naredne sezone ću se više okrenuti inostranoj sceni. Koliko i gde najviše zavisi od sponzora a ne od mojih želja ili takmičarskog kapaciteta. Kriza u autosportu je realno u celoj Evropi i to nije nikakva novost. Razlika Srbije u odnosu na svet je što se mi i dalje delimo i imamo previše klasa i Šampiona. Moje mišljenje je svima poznato. Treba da težimo regionalizaciji i da sam KUP kao takmičenje proširimo na još neke zemlje i time ga dodatno unapredimo. Na savezu, ili savezima je da rade na tome i da preduzmu odgovornost možda i za neke radikalne poteze i da titula pobednika ponovo ima onu svoju istinsku težinu.“ – izjavio je Vesnić.

Komentari su zatvoreni.