MENI
Andrej Petrović Valelunga III trka jun 2024

Izazovna treća trka za Petrovića

Uroš Brkić Split trka jun 2024

Brkiću prvo mesto u klasi i drugo u generalnom

Andrija Kostić Valelunga III trka jun 2024

16. 06. 2024. Comments (0) Views: 158 Autosport

Kostić na trećoj trci do 21. mesta u Italiji

Finalnu trku trećeg vikenda šampionata Italije u Valerungi, Andrija Kostić startovao je 23. mesta. Mladi Srbin imao je dobar start zahvaljujući kojem je uspeo da zadrži poziciju. Naš vozač VAR-a dobro se držao u ranoj fazi trke što je rezultiralo da se probije na 21. mesto, i da posle tri izlaska vozila sigurnosti trku završi na istom.

Zbog nekoliko incidenata u 4. krugu na stazi se pojavio sigurnosni automobil, a redarima je trebalo dva kruga da uklone bolide kako bi takmičari nastavili sa nadmetanjem. Trkačko stanje je kratko trajalo jer zbog odustajanja još jednog bolida sigurnosni auto morao je ponovo da izađe, dok je Andrija Kostić napredovao do 20. mesta. U 10. krugu trka je ponovo „puštena“, ali je posle dva kruga Srbin je izgubio jednu poziciju, posle čega je po treći put sigurnosni auto morao da izađe zbog okretanja pojedinih vozača.

Zbog isteka vremena od 30 minuta koje je predviđeno za održavanje trke, ona je završena rezultatom koji su vozači imali tokom poslednjeg izlaska sigurnosnog automobila, što je značilo da je Andrija Kostić zauzeo 21. mesto.

preuyeto: pol-position.rs

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *