MENI
Uroš Brkić CEZ Kruja jul 2023

Uroš Brkić drugi u Kruji

Zalužani jul 2023 foto Hrono tim MSS

Nedelja u visokom ritmu

Startna rešetka Hibrid subota jul 2023

8. 07. 2023. Comments (0) Views: 678 Autosport, Kružne trke

Dupli program na Zalužanima za Srbiju i Republiku Srpsku

Prvi dan duplog programa na nekadašnjem poligonu za obuku vozača kamiona Zalužani nadomak Banajluke, koji je bodovan za nacionalni šampiont i Otvoreno prvenstvo Srbije i Otvoreno prvenstvo Republike Srpske, odličnim nastupom u klasi Hibrid obeležio je Petar Miloradović. Drugo mesto pripalo je Đorđu Ristiću, a treće Davidu Stojkoviću.

Posle tehničkog prijema i verifikacije pravo nastupa ostvarilo je 55 takmičara iz Srbije i Republike Srpske, od toga 38 sa licencama SAKSS. Dva kvalifikacion treninga bila su više nego dovoljna da se takmičari pripreme za prvu od dve trke tokom jednog vikenda. Časta da praktično startuju sezonu šampionata na kružnim stazama pripala je takmičarima klase Hibrid.

U klasi mali N slavio je Nemanja Luković ispred Stefana Đurovića, a treći je kroz cilj prošao Aleksandar Marković. Važno je naglasiti da je bezmalo u pitanju bio foto finiš. U prilog tvrdnji govore vremena, jer je drugoplasirani kasnio 868 hiljaditih delova sekunde, a treći 1,804 sekundi. Mali N i uvek velika zabava.

U diviziji 4 viđeno je šarenilo boja takmičarskih sprava i naravno klasa. U zbiru 13 takmičara u četiri klase i naravno16 krugova koliko predviđa Pravilnik. Prvi je kroz cilj prošao Jasmin Hrnić, za njim sa skoro 8 sekundi kašnjenja Vladimir Đukić, a treći je bio Ninislav Pačvara koji je kasnio čitav krug. Kuriozitet pomenutoj diviziji deo je Dragan Stojković Verba, koji je bukvalno ugurao auto preko ciljne linije, kako bi izborio neophodan broj krugova da bi bio u plasmanu.

Svaki bod je vredan titule Dragan Stojković Verba Zalužani jul 2023

Svaki bod je vredan titule Dragan Stojković Verba Zalužani jul 2023

Diviziju 3 krasilo je 16 takmičara u 6 klasa, a finiš je usledio uz vozilo sigurnosti, je se dva kruga pre kraja zapalio automobil Miloša Spasojevića, koji je bezbedno napusto trkačku spravu. Posle svega prvi je Dejan Tatić, drugi Dušan Janković, a treći je bio Vukašin Stevanović.

Sutra se po istom principu odvija drugi dan takmičarskog duplog programa.

Foto: Hrono služba MSS

Nezvanični rezultati

Divizijia 1: 1. N. Luković, 2. S. Đurović, 3. A. Marković

Divizija 2. 1. P. Miloradović, 2. Đ. Ristić, 3. D. Stojković

Divizija 3: 1. D. Tatić, 2. D. Janković, 3. V. Stevanović

Divizija 4: 1. J. Hrnić, 2. V. Đukić, 3. N. Pačvara

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *