MENI

Špančani obožavaju Borkovića

Vesnićeva prva internacionalna titula

14. 12. 2013. Comments (0) Views: 1847 Autosport, Brdske trke, Reli

SAS razmenio reli i brda u Trevizu

Proglašenje najboljih auto sporta u okviru Centralnoevropske zone (CEZ) upriličeno je u italijanskom gradu Trevizu gde našu zemlju predstavljaju Miodrag Đelmaš kao predsednik i Dejan Stojić kao sekretar Srpskog automobilskog saveza. Pored standardnog protokola i dodele zasluženih priznanja, malo dalje od očiju javnosti zasedali su čelni ljudi auto Saveza zemalja iz okruženja.

StojkeMikaTrevizo

– Prevashodni cilj naše delegacije na proglašenju u Trevizu bio je da se dogovorimo oko razmene reli i brdskih trka sa Savezima u okruženju. U vrlo srdačnom razgovoru dogovoreno je da se naredne godine Beogradski reli boduje za Centralnoevropsku zonu i nacionalne šampionate Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Naši takmičari putovaće u Kumrovec (Hrvatska) i na Jahorinu (BiH) kako bi uknjižili bodove za naš šampionat kada je reli u pitanju– rekao je Dejan Stojić.

Kakva je dogovor postignut kada su u pitanju brdske trke?

– Tu smo jači za još jedan savez, a u pitanju je Makedonija. U tom slučaju pored naših staza, domaći takmičari za bodove u šampionatu SAS na brdu moraće da otputuju u BiH, Hrvatsku i kao što sam rekao u Makedoniju – dodao je Stojić.

O kružnim trkama kao omiljenoj disciplini oba domaća Saveza nije bilo još reči, ali je izvesno da će se u kalendar takmičenja za narednu sezonu vratiti legendarna staza bez desne krivine kako je neki zovu, a locirana je na ušću Save u Dunav.

Komentari su zatvoreni.