MENI
Startna rešetka Hibrid subota jul 2023

Dupli program na Zalužanima za Srbiju i Republiku Srpsku

Trke ubrzanja 201 metar Sombor jul 2023 SAKSV

Ožegoviću rekord staze Sombor – Čonoplja

Zalužani jul 2023 foto Hrono tim MSS

9. 07. 2023. Comments (0) Views: 1179 Autosport, Kružne trke

Nedelja u visokom ritmu

Drugi dan duplog programa koji je održan na Zalužanima nadomak Banjaluke, a bodovan je za nacionalni šampionat i Otvoreno prvenstvo Srbije, odnosno Otvoreno prevenstvo Republike Srbije na kružnim stazama protekao je u visokom ritmu. Kada su u pitanju slavodobitnici po divizijama, izuzev četvrte, rasporedi na pobedničkom podijumu su sasvim drugačiji u odnosu na subotu, što govori u prilog tvrdnji da je bilo napeto i neizvesno tokom dva dana nadmetanja u Republici Srpskoj.

Poput subotnjeg takmičarskog dana, prvi su na megdan izašli takmičari klase Hibrid. Posle 16 krugova prvi je kroz cilj protutnjao Vladimir Marković sa prednošću od 252 hiljadita dela sekunde ispred Petra Miloradovića, praktično foto finiš, što je po ko zna koji put potvrdilo teoriju da bez jugića nema uzbudljivog i neizvesnog nadmetanja, na našim prostorima i aktuelnim uslovima. Treće mesto pripalo je Milošu Mirkoviću.

U diviziji 3 prvo mesto osvojio je Dušanu Jankoviću takmičar klase 6, dok su drugo i treće mesto „zaradili“ Vukašin Stevanović i Nikola Mišić reprezenti klase 5. Dejan Ilić bio je najbrži u klasi 4 ujedno je zauzeo četvrto mesto u diviziji.

Jasmin Hrnić praktično je jedini takmičar koji je potvrdio pobedu od prvog dana, konkretno u diviziji 4. Vladimir Đukić osvojio je drugo, a treće je pripalo Draganu Stojkoviću Verbi čija je takmičarska sprava tokom nedeljnog dana izdržala sve napore na Zalužanima, za razliku od subotnjeg.

Mali N bio je u znaku Marka Savkovića, dok je drugo mesto pripalo subotnjem slavodobitniku Nemanji Lukoviću, a trećeg se mesta domogao Nebojša Petković.

Nezvanični rezultati

Divizija 1. 1. M. Savković, 2. N. Luković, 3. N. Petković

Divizija 2: 1. V. Marković, 2. P. Mioradović, 3. M. Mirković

Divizija 3: 1. D. Janković, 2. V. Stevanović, 3. N. Mišić

Divizija 4: 1. J. Hrnić, 2. V. Đukić, 3. D. Stojković

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *