MENI
xross-hard-enduro-rally-

Manuel Letenbihler odbranio Xross tron!

Aleksa Milosavljević AMSK Termorad Čačak Jelejn jun 2023

Aleksa Milosavljević domaćinski na Jeljenu

Ana Kolnookov Turska maj 2023

22. 05. 2023. Comments (0) Views: 407 Motociklizam, Motokros

Zlato za Anu Kolnookov i u Turskoj

Na trećoj trci za Evropski šampionat jugoistočne zone voženoj u Afyonkarahisar u Turskoj, najmlađi članovi moto kros reprezentacije Srbije imali su odličan nastup. Zahvaljujući sjanoj Ani Kolnookov koja je još jednom pobedila mušku konkurenciju i ostvarila dvostruku pobedu, na postolju se ponovo čula himna Bože pravde. Trujumfom u Turskoj Ana je učvrstila vođstvo u generalnom plasmanu Evropskog šampionata jugoistočne zone sa osvojenih 136 bodova, ispred Pavel Markova iz Bugarske sa 113 bodova i Marian Daniela iz Rumunije, koji ima 92 boda. Trka se bodovala i za Balkanski šampionat, pa je Ana i tu zauzela prvu poziciju, gde takođe vodi u generalnom plasmanu.

U klasi MX65 nastupili su Dajan Sokola, Viktor i Ana Kolnookov, a u klasi MX85 Vuk Ćajić.

Damjan Sokola je osvojio sedmo mesto u Turskoj i trenutno zauzima odlično četvrto mesto u ukupnom plasmanu koji se boduje za Evropski šampionat jugoistočne zone sa osvojenim 91 bodom. U trci koja je bodovana za Balkanski šampionat Damjan je osvojio osmo mesto.

Mladi Viktor Koolnokov, ponovo je vozio dobro i zauzeo 10 mesto u trci koja se bodovala za Balkanski šampionat, što je za njega odličan rezultat, obzirom da je od većine takmičara mladji nekoliko godina.

U klasi MX85 Vuk Ćajić je u trci koja se boduje za Evropski šampionat jugoistočne zone osvojio peto mesto i trenutno zauzima odličnu drugu poziciju sa 108 osvojenih bodova, iza Georgi Ginova iz Bugarske koji ima 132 boda, dok je treći Hasan Huseyin Bas iz Turske, sa osvojenih 107 bodova. U trci koja je bodovana za Balkanski šampionat Vuk je zauzeo devetu poziciju.

Sledeća trka za Evropski šampionat jugoistočne zone vozi se 27-28.05 u Kreševu, BIH.

Preuzeto: Moto savez Srbije

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *