MENI

Prvi trkački kilometri za Vesnića i Pešovića u novom...

MLADEN SIMEUNOVIĆ POJAČAO MALI N

26. 04. 2017. Comments (0) Views: 1275 Autosport, Brdske trke, FIA CEZ, FIA CEZ, Kružne trke

Radojković u Fokusu do nove titule

Aleksa Radojković u novu sezonu ulazi u novoj takmičarskoj spravi kako bi se domogao još jedne u nizu titula, pored pregršt istih koliko poseduje učenik srednje saobraćajne škole GSP na Vračaru. Ford Fokus specifikacije E 1, pazarili su pre neki dan, a priliku da ga proba imaće koliko predstojećeg vikenda u Novom Pazaru, na premijernoj trci sezone šampionata Srbije na brdskim stazama.

IMG_0371

Mlađani as volana, vlasnik je Zlatne kacige još iz karting konkurencije, a u kolekciji ima po nekoliko titula šampiona u klasama mali N, 1400 N, 2000 N i sada je na red došla najjača.

– Od kako sam iz karting prešao u automobil, vozio sam u svim klasama i po logici stvari sada je na red došla i najjača. Kako sam u posed Forda Fokusa došao pre neki dan, tako nisam ni imao prilke da ga probam, ali znam da je automobil vrhunski imajući u vidu činjenicu da mu je prethodni vlasnik bio Miodrag Marinković. U vikendu pred nama na brdskoj stazi u Novom Pazaru startuje sezona auto sporta u Srbiji tako da ću koliko za dva dana imati prilku šta sve može moja nova „igračka“ – rekao je Aleksa Radojković.

IMG_0369

U nameri da što više napreduje u domaćim uslovima, Radjoković će na brdskim stazama voziti za generalni plasman, a na kružnim tamo gde bude najviše konkurencije.

– Na osnovu specifikacije automobile, nemam mnogo manevarskog prostora, ali ću se truditi da se na takmičenjima prijavljujem tamo gde je najveća konkurencija, jer to je jedan od načina da dodatno napredujem. Zdrava i jaka konkurencija su jedan od postulata za sticanje novog neophodnog iskustva na domaćim stazama, kako bih na međunarodnoj sceni bio što bolji. U isto vreme u garaži mi je ostao jugo Hibrid, u koliko ga ne prodamo, rado ću se i u njemu pojuriti sa konkurencijom – jasan je srednjoškolac.

Pored takmičenja u domaćem šampionatu član Rojal rejisng tima ima nameru da se ogleda na brdskim i kružnim stazama u okviru Centralnoevropske zone (CEZ).

– Međunarodna takmičenja su mi posebno značajna za dalje napredovanje. U zavisnosti od novčanih mogućnosti, probaćemo da se tokom sezone pojavimo na nekoliko takmičenja u regionu kako na brdu tako i na kružnim stazama. Koristim prilku da se pored roditelja zahvalim i direktoru, odnosno razrednom starešni srednje saobraćajne škole, koji imaju neizmerno razumevanje za moje bavljenje auto sportom, a dobrim rezultatim verujem da na najbolji način opravdavam isto.

Komentari su zatvoreni.