MENI

Radojkoviću prvi dan „Nagrada Rakovice 2017“

Komnenović u Nešonovom autu na VI Beogradskom reliju

16. 07. 2017. Comments (0) Views: 1040 Autosport, Brdske trke

Vidosavljeviću drugi dan „Nagrada Rakovice 2017“

Drugi dan duplog takmičarskog vikenda šampionata Srbije na brdskim stazama „Nagrada Rakovice 2017“ koji je održan na Košutnjaku pripao je Aleksandru Vidosavljeviću u jugu 1.4. Prvog dana bio je treći, a drugog prvi u generalnom plasmanu i ujedno u klasi 4 više nego zasluženo. Popularni Bobo bio je više nego raspoložen za takmičenje, a nekadašnji ponos nacionalne auto industrije jugo je perfektno funkcionisao.

Bobo

– Prvo vreme na treningu, zatim prvo mesto u generalnom i naravno i u klasi, više su nego dovoljni razlozi da budem presrećan posle duplog takmičarskog programa na Košutnjaku. Za moj uspeh više su nego zalužni momci iz prateće ekipe, koji su odradali najvažniji deo posla, a to je da auto perfektno funkcioniše, tako da meni nije bilo teško da budem najbrži na stazi – kratko i jasno prokomentarisao je Aleksandar Vidosavljević.

Andrej Jovanovic Aleksandar i Uros Vidosavljevic

Drugo mesto u generalnom plasmanu osvojio je Dragan Balačikić u hondi sivik, dok je na trećem mestu završio Željko Milutinović u renou klio. Drugi takmičarski dan obeležilo je nekoliko odustajanja na prvom mestu Alekse Radojkovića najbržeg u generalnom plasmanu od prethodnog dana, ali i Vitomira Cvetića u vagenu golf, koji je bio ozbiljan kandidat za najviši stepenik na pobedničkom postolju u generali, posle odustajanja mlađanog Radojkovića.

U klasi mali N, preslikana situacija od subote, Marko Marić je još jednom bio neumoljiv. Bojan Jovanović je morao da se zadovolji drugim mestom, ali i peharom za najbržeg juniora.

Lazareviči i tjuner Košutnjak

Klasa 2 poznatija kao Hibrid pripala je Jovanu Lazareviću koji je čitav vikend demonstrirao raskošno umeće upravljanja automobilom na brdskim stazama. U prilog tvrdnji govore i vremena kako na treninzima tako i na trkama oba dana, prvog dana bio je brži devet, odnosno šest sekundi drugog dana u odnosu na drugoplasiranog u klasi.

Radenković Vuk ponovio je plasman od subote, a isto se može reći za već pomenutog Vidosavljevića u klasi 4. Klasa 6 u nedeljnom okršaju pripala je Milošu Brkiću,a „sedmica“ Draganu Balačikiću. U klasi 8 drugog dana nije bilo ni jednog takmičara od trojice sa početka vikenda, da je uspeo da završi nedeljnu trku!!!

Urošu Brkiću rekord Košutnjaka

Novi rekorder brdske staze Košutnjak je Uroš Brkić sa vremenom 2:20,024, koji je isti ostvario u subotu posle prve vožnje, ali je nažalost posle cilja izleteo i unuštio automobil. Na sreću Uroš je prošao bez posledica zdrav i prav u nedelju je visko podigao pehar za rekord staze.
GENERALNI PLASMAN
1. A. Vidosvaljević, 2. D. Balačikić, 3. Ž. Milutinović, 4. D. Ilić, 5. S. Nešić, 6. V. Radenković, 7. M. Deretić, 8. L. Kotorčević, 9. D. Panić, 10. J. Lazarević, 11. M. Spasojević…

Komentari su zatvoreni.