MENI
Dragan-Stojković-Verba-i-Uroš-Brkić-Beranovac-20-VI-2020-800x510

Dragan Stojković najbrži u najjačoj diviziji

Auto kros Srpski Miletić jun 2022

„Nagrada Opštine Odžaci 2022“ za Centralnoevropsku zonu

Dragan Stojković Verba pola veka Beranovca

12. 06. 2022. Comments (5) Views: 935 Autosport, Kružne trke

„Polovičnih“ pola veka Beranovca

Jubilarnih pola veka Beranovca odrađeni su u „polovičnom“ izdanju, prvenstvo zbog trke druge divizije u kojoj su vozili takmičari klase mali N, koju je obeleži0 žestok udes u šestom krugu, a onda i tokom ponovljenog starta i trostruki karambol, tokom istog. Kada su svi pomislili da će se na tome završiti nebo nad Beranovcem se otvorilo i napravilo mini potpop, što je rezlutiralo dodatnim odlaganjem.

Kada je kiša prestala velika količina kamenja i zemlje na krivini 3 uslovila je lopatanje i metalanje, ali i dugo većanje tako da je odlučeno da se preostale dve trke divizije Hibrid i starovremenskih automobila ne voze jer ne postoje uslovi da se sve bezbedno održi.

Posle ceremonije svečanog otvaranja promotivnom vožnjom Zorana Kastartovića i Nemanje Milovanovića „startovao“ je jubilarni 50. Beranovac. Posle toga na stazu su izašli takmičari divizija tri koju su sačnjivale klase 3,4,5, 6,7, 8 i 9. Od starta silovito je krenuo Dragan Stojković Verba, koji je već tokom prve polovine trke od 16 krugova, ostavio konukrenciju za praktično čitav startno ciljni pravac. U prilog tvrdnji koliko je bio ubedljiv govori i činjenica da je samo šest od ukupno 26 takmičara u pomenutoj diviziji završilo sa njim u istom krugu.

Pomenuti mali N je nagoveštavao mnogo neizvesnije i uzbuljivije trkanje u odnosu na diviziju 3, što se i obistinilo još od starta. Međutim, u šestom krugu na startno ciljnom pravcu došlo je do izletanje i prevrtanja jednog „jugića“ što je uslovilo momentalni prekid trke. Na sreću svi akteri su prošli bez ozbiljnijih posledica, što se ne može reći i za nekadašnji ponos nacionalne auto industrije, ali trkačka sprava se lako da poprvaiti. Važno je nagalsiti da je u predviđenom verenskom roku uloženo da prigovora, tako da su rezultati nezvanični!

Probijanje termina zbog sređivanja staze i restarta, odnosno neveremena uslovili su da takmičenje bude završeno pre vremena, odnosno da nisu svi dobili šansu da se bore za bodove.

Nezvanični rezultati

Mali N: 1. J. Parunović, 2. M. Nikolić, 3. Ne. Petković

Klasa 3: 1. M. Marić, 2. P. Jovanović, 3. R. Vojnović

Klasa 4: 1. D. Ilić, 2. F. Džukleski, 3. Z. Jablić

Klasa 5: 1. M. Spasojević, 2. A. Arsenović, 3. D. Filipović

Klasa 6: 1. D. Panić, 2. D. Gajić

Klasa 8: 1. A. Radojković, 2. A. Milićević

Klasa 9: 1. D. Stojković

Tagovi:

5 odgovora na „Polovičnih“ pola veka Beranovca

 1. Zoran kaže:

  Poštovani ne potpisani novinaru,
  ako ste bili prisutni na trci, onda bi realnije preneli informaciju, ako niste, trebali ste da se bolje raspitate
  Glavni razlozi ne održavanja svih trka su nepotrebno kašnjenje sa početkom 1.trke (nesposobne sudije i neozbiljan organizator), a naročito gubljenje celog sata između prve i druge trke. Organizator je zatvoreno parkište ostavio na 2 km od podijuma za dodelu pehara, nije se potrudio da doveze pobednike, več su umorni morali da pešače, a onda je usledilo crkusko vođenje dodele pehara, „letnji dan do podne“ sa čekanjem i dozivanjem svih rođaka i prijatelja, komšija itd. Organizatoru je bilo važnije da na podijum popne i dodeli pehar i onim učesnicima koji su odustali posle nekoliko krugova, ali su prijatelji voditelja, nego da pošteni takmičari koji su izgubili nekoliko dana i potrošili mnogo novca, platili startarine, ostanu uskraćeni da pokažu svoje vozačko umeće, a prevarena publika da ih gleda.
  Nevreme je bilo najavljeno i svi su znali da će biti posle 16h, a trke bi se do tada davno završile, računajući i opravdano kašnjenje zbog prekida u „malom N“ (došlo je u 16:30h)
  Ovako, organizator i voditelj programa su bili glavne zvezde. Trebalo bi ih prijaviti za „Ja imam talenat“ a ne da upropašćavaju i ono malo što je ostalo od Kružnih trka na domaćim stazama

  • Vladica Sljivic kaže:

   Poštovanj,
   pre svega hvala na komentaru.
   Što se tiče potpisa, isti postoji ako od kolega preuzimam tekst, ili link ka njihovom sajtu. Vlastite tekstove nekako nemam potrebu da potpisujem, a nije tako velika umetnost saznati ko ih stvara.

   Bio sam na Beranovcu i smatram da niste daleko od istine kada su u pitanju razlozi zbog kojih nisu održane još dve preostale trke.
   Ostala zapažanja ne bih komentarisao…

   A, kad smo već kod potpisa, posle pažljivog čitanja nisam video ste se i Vi potpisali…

   Srdačan i sportski pozdrav

   i još jednom hvala na komentaru, jer smatram da ćemo tako pomoći da se pomenute okolnosti ako ne više, onda u manajem obimu dešavaju.

   • Zoran kaže:

    Iskreno hvala na odgovoru i načelnoj saglasnosti sa razlozima. Nisam očekivao ni da će biti pročitano, a kamoli odgovoreno
    Komentar sam ostavio, popunio sva polja koja su ponuđena, a nisam poznata ličnost, vozač, učesnik itd, već simpatizer, pa nisam mislio da treba da ostavim više od traženog, a upisao sam svoje ime, e-mail i mesto.
    To što ne bi komentarisali ostalo, shvatam kao ne zameranje organizatoru i onom cirkuzantu, sa kojim se očigledno slažete, s obzirom da su i kod Vas „pobednici“ klase 7 Milić 1.mesto i Gajić 2.mesto, sa ukupno prevezenih 9 krugova (prvi 6, a drugi 3), od 16 za ostale pobednike. Da ne komentarišemo ostrvarena vremena, koja su na nivou ovih nesrećnika koji nisu mogli ni da voze.

    • Vladica Sljivic kaže:

     Poštovani Zorane,
     Drago mi je da sam Vas prijatno iznenadio time što sam pročitao, odobrio komentar i odgovorio. Sve dok imamo „normalan“ način komunikacije nema razloga da drugačije postupam.

     U biti sam saglasan, i bez namere da patetišem, davnih godina sam ukazivao na razne propuste i to vrlo argumentovano. Epilog svega je navlačenje besa, prezira i spremnosti na ozbiljan revanšizam pojedinaca. Da, reklo bi se pa zar to nije posao izveštača, da javnosti predoči sve bez izuzetaka…jeste i samo tako i jedino tako bi trebalo da bude, ali ne i na brdovitom Balkanu…

     Što se tiče „cirkuzanta“, stvari možemo posmatrati na nekoliko načinina, bez namere da ga zastupam. Prvi, da je bio sam refleks manifestacije. Drugo, da su mu tako naložili i treće, da je to njegov krajnji domet… No, mnogo dugo je on u materiji, da bi mu to bi krajnji domet…

     Opasaka za klasu 7 je više nego na mestu i nisam hteo da promenim, pre nego odgovorim. Za takav propust nemam nikakav valjani izgovor. Istini za volju video sam to vrlo brzo, ali…

     Inače, biće da ste malo više od simpatizera, moglo bi se reći vrlo upućeni poznavalac i simpatizer. Da je više poput Vas verujem da bi nam bilo svima bolje.

     Srdačan i sportski pozdrav

     • Zoran kaže:

      Hvala još jednom, očigledno da nam ostaje da bar u komentarima napišemo ono čega nema u tekstu. Njih retko ko pročita, a nama bude lakše. Srdačan pozdrav,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *