MENI

Dupli trijumf Stevanovića u Jagodini

Kartodrom Kula 3 i 4 runda 2022

Više od 50 prijava za dupli program u Kuli

26. 04. 2022. Comments (0) Views: 190 Karting

Evropski trofej za prestiž i E karting za probu

Nemanja Neca Jovanović vozač Serbian rejsing tima minulog vikenda učestvovao je paralelno na dva „fronta“ u Belgiji. Evropski trofej održan u Genku stvar je prestiža među vozačima sa Starog kontinenta, gde je Jovanović u rotaks junior maks kategoriji krčio put do super finala, a pride nije odoleo da se oproba u električnom E kartingu koji se od ove sezone organizuje i za juniore.

– Vikend u Belgiji ostaće mi u sećanju zbog nekoliko razloga. Prvi je svakako da sam vozio u jakoj konkurenciji, jer učestvovanje je stvar prestiža među vozačima. Evropski trofej je takmičenje koje okuplja vrhunske kartingaše, a voziti sa takvom ekipom je iskustvo koje vredi. Sticajem okolnosti od ove godine u junior kategoriji uveli su električni karting, tako da nisam odoleo, pa sam se u jednom vikendu takmičio na dva fronta. Istina je da električnom kartingu nismo pridavali preterani značaj, već smo se fokusirali na rotaks junior maks kategoriju – uvodne su reči Nemanje Jovanovića.

E karting Nemanja Jovanović u junior konkurenciji april 2022

E karting Nemanja Jovanović u junior konkurenciji april 2022

Pravilnikom takmičenja svi učesnici su u obavezi da od organizatora kupuju neophodne rekvizite za nademetanje, drugim rečima pneumatike.

– Sve je počelo posle slobodnih treninga koje smo vozili na jednim gumama, da bi smo za kvalifikacije montirali druge, koje su gotovo svima naparavile pometnju, drugim rečima odrazilo se na startne pozicije. Kada tako prođete na kvalifikacijama, onda od prve trke kreće junrnjava za vodećima. U pretposlednjoj trci trebalo je da završim u prvih šest kako bih vozio super finale, ali se nije dalo. U drugom krugu u nameri da se izborim za četvrto mesto prilikom preticanja, došlo je do kontakta i završio sam pored staze. Sve u svemu zadovoljni smo učešćem. Sledi pauza od mesec dana, Rehnic je naredna trka koja se boduje za Centralnoevropsku zonu (CEZ), Sportstil kup (SSC) i prvenstvo Austrije – rekao je Jovanović.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *