MENI
Renault

Renault nastavlja rast na segmentima koji generišu veću poslovnu...

T-Mate 02

Upoznajte Toyota T-Mate

Toyota Corolla 2022

18. 01. 2022. Comments (0) Views: 1143 Industrija, Toyota

Više tehnologije, stila i nova varijanta

• Novi snažniji multimedijalni sistem s bržim odzivom i poboljšanim rešenjima
• Novi izbor boja i dizajn naplataka
• Ponuda je proširena novom verzijom Corolla TREK Special Edition

Corollu krasi ogromno nasleđe s više od 50 miliona prodatih automobila širom sveta. Međutim, da bi uspela, ona se nikada nije oslanjala na ranija dostignuća. Umesto toga, Toyotin princip stalnog usavršavanja automobila obezbeđuje da svojim privlačnim unapređenjima Corolla iznova nastavlja da ispunjava ulogu savršenog partnera u svakodnevnom životu mnogobrojnih kupaca.

Takav pristup ogleda se i u poboljšanjima u gami modela Corolla Hatchback, Touring Sports i Sedan, donoseći osvežen izgled i nova tehnološka rešenja za 2022. godinu.

Novi, snažniji i brži multimedijalni sistem

Corolla dobija najnoviji Toyotin multimedijalni sistem za 2022. godinu, koji značajno poboljšava povezanost, funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Biće u ponudi kao standardni deo opreme u paketima Mid+, GR SPORT, TREK i High, a kao opcija u verzijama sa Mid paketom.

Novi sistem ima moćniji glavni procesor koji radi 2,4 puta brže od trenutne jedinice, dajući mnogo brži odgovor na komande korisnika. Multimedijalnim sistemom upravlja se preko centralnog ekrana osetljivog na dodir, visoke rezolucije i dijagonale osam inča, pruža trenutni pristup nizu pametnih povezanih usluga, uključujući internet navigaciju, s kontinuiranim, „uvek uključenim“ informacijama o stanju u saobraćaju.

Svi podaci i informacije prenose se preko Corollinog modula za razmenu podataka (DCM), tako da nije potrebno uparivanje telefona i ne nastaju dodatni troškovi za prenos podataka.

Vozač takođe može da koristi usluge novog glasovnog pomoćnika koji prepoznaje prirodno izrečene zahteve za upravljanje multimedijom ili funkcijama vozila kao što su otvaranje ili zatvaranje prozora.

Ažuriranja softvera obavljaju se neprimetno, bežično, a laka integracija pametnog telefona obezbeđena je preko aplikacije Apple CarPlay, s bežičnom vezom i (kablom) preko aplikacije Android Auto. Kupci takođe imaju mogućnost nadogradnje na moćniji paket koji dolazi s ugrađenim navigacionim sistemom.

Četvorogodišnji Toyota Smart Connect paket uključen je u nabavnu cenu vozila i obuhvata internet navigaciju, informacije o lokalnom parkiranju i obaveštenja o stanju na putevima, ažuriranja preko bežične mreže, i funkciju glasovnog pomoćnika.

Nove boje i naplaci

Stižu i nove boje, uz dodatak platinasto bele biserne i srebrne metalik boje, koje će takođe biti dostupne u dvotonskoj kombinaciji za Hatcback i Turing Sports verzije.
Spoljašnji izgled Sedana dobija dodatnu dozu stila novim dizajnom aluminijumskih naplataka prečnika 17 inča, sa 10 paoka, i sa sjajnom mašinskom završnom obradom. To će biti standardni deo opreme za pakete Mid+, a dostupno kao opcija na modelu sa High paketom.

Novi model TREK Special Edition

Toyota proširuje svoje partnerstvo s vodećim proizvođačem bicikala, kompanijom TREK Bikes, u okviru saradnje po kojoj hibridna električna vozila Corolla Touring Sports obezbeđuju sve usluge kao timski automobili za profesionalni biciklistički tim Trek-Segafredo.

S obzirom na saradnju koja će se nastaviti do decembra 2022. godine, Toyota predstavlja novu varijantu Corolla TREK Special Edition, nadovezujući se na već poznati TREK Touring Sports. Novi automobil će ponuditi više opreme uz zadržavanje specifičnost dizajna, potvrđujujući Corollinu sposobnost da ispuni potrebe elitnih sportista koji se takmiče na nekim od najizazovnijih puteva na svetu.

Corollu TREK Special Edition pokretaće isključivo 2,0-litarski hibridno električni samopunjivi sistem (HEV). Spolja će je odlikovati snažniji izgled u TREK stilu, s karoserijom podignutom za 20 mm, lajsnama oko lukova točkova i prednjim i zadnjim zaštitnim panelima.

TREK Special Edition ima i 18-inčne aluminijumske naplatke novog dizajna, zatim hromirane okvire prozora na vratima, dok se u kabini nalaze piano lakom obrađene crne ručice na vratima, crne kožne presvlake, kao i fino hromirana ukrasna linija na instrument tabli i prednjim vratima.

U zavisnosti od tržišta, prve isporuke započinju od kraja januara 2022. godine.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *