MENI
Andrej Petrović Ptuj jun 2021

Žestoko tokom kvalifikacija u Austriji

Nemanja Jovanović 3 Bruk Austrija CEZ i SSC

Nemanja Jovanović treći u Bruku za Sportstil kup

13. 06. 2021. Comments (0) Views: 359 Karting

Bogdanić i Petrović najbrži za Sportstil kup u Austriji

Drugog vikenda juna Austrija je na stazi Spidvej u Bruku bila domaćin trećeg takmičenja za Centralnoevropsku zonu (CEZ) i Sportstil kup (SSC), na kojem je Srbiju u četiri klase reprezentovalo pet takmičara. Pehar za prvo mesto u mikro rotaks klasi za SSC osvojio je Uroš Bogdanić, odnosno u seniorima Andrej Petrović. Drugo mesto u mikro kategoriji pripalo je Davidu Matlaku, a treće u juniorima Nemanji Petroviću, dok je Nikola Tošić u kategoriji DD 2 četvrti.

U prvoj trci mikro klase Uroš Bogdanić je odlično startovao sa pete pozicije i odmah je počeo sa obilaženjem, da bi u istom tempu uspeo da kroz cilj prođe kao drugi. David Matlak je dobro išao, ali mu je dosta problema zadavala šikana, na kojoj je gubio sve što bi zaradio, tako da je završio kao šesti, a startovao je četvrti. U drugoj trci Bogdanić je dugo odolevao i taktički branio drugu poziciju stečenu u prvoj trci, ali je na kraju završio kao treći. Matalak je startovao sa pete pozicije, da bi završio kao peti. Bogdanić je na startu treće trke pao sa tempom i nije mogao da prati vodeću grupu, ali biće da nije do njega, na kraju peti. Matlak je iskoristo šanse završivši kao četvrti, ali opšti utisak je da je mogao bolje.

Nemanja Jovanović 3 Bruk Austrija CEZ i SSC

Nemanja Jovanović 3 Bruk Austrija CEZ i SSC

Nemanja Jovanović u junior klasi prvu trku startovao je sa devete pozicije i odmah je zaradio još jednu, da bi do kraja iskoristio grešku protivnika i do cilja stigao kao sedmi. Jovanović je drugu trku „otvorio“ odličnim startom, ali je prvih nekoliko krugova imao kolegu koji ga je zatvarao. No, Nemanja je uspeo da ga nadmudri i obiđe, kako i bi se priključio vodećoj grupi, ali nije bilo vremena za bolji plasman. Jovanović u trećem izdanju kako je započeo tako i završio na sedmom mestu.

Kod seniora je Andrej Petrović već u prvom krugu preuzeo vođstvo, startovao je sa druge pozicije, i sa dvojicom konkurenata na braniku prolazi kroz cilj kao pobednik. Sve čestitke za vožnju. Petrović je na startu druge trke izgubio dve pozicije, ali je vrlo brzo sve rešio, tako da je još jednom prvi prošao kroz cilj. Treći okršaj Petrović je rutinski odradio i potvrdio primat u Austriji.

Andrej Petrović 1 Bruk Austrija CEZ i SSC

Andrej Petrović 1 Bruk Austrija CEZ i SSC

Nikola Tošić je DD2 kategoriji imao za protivnike ozbiljne kandidate, sa kojima se dobro nosio i uspešno ih pratio od starta da bi kroz cilj prošao kao peti. Zanimljivo je naglasiti da se Nikola tokom prve trke žalio da mu agregat „prekida“, što se ispostvailo kao ispravno viđenje, jer se posle prolaska kroz cilj isti ugasio, da bi krugu za hlađanje bukvalno stao, jer je otkazao. Još u probnom krugu za strart druge trke Nikola je signalizirao da zamenom agregata nije rešen problem. Posle bezuspešne intervencije vratio se u trku, kako bi stigao do cilja. U trećoj rundi, motor je proradio Nikola je sa 19. mesta uspeo da se probije do 11. Ali, to svakako nije za utehu. Šansa da uhvati priključak u plasmanu nije iskoristio, ostaje mu dupla trka na domaćem terenu na Ada Huji, prvog vikenda jula.

foto: Laura Francišković

Tagovi: , , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *