MENI

Dušan Borković napustio TCR Evropa šampionat

Bekinac Porše Carrera Cup Italija najava Muđela

Muđelo Jovanu Lazareviću Bekincu za rođendan

Dušan Borković uoči odluke, a posle izbacivanja sa staze

16. 07. 2019. Comments (0) Views: 384 Autosport, Kružne trke

Borković isključen iz TCR Evropa zbog incidenta u padoku!

I dok Borkovićev tim za odnose sa javnošću šalje saopštenje da dugajlija iz Pančeva napušta TCR Evropa takmičenje, nekako u isto vreme i organizator se oglasio. Prenosimo šta pišu uvažene kolege na pomenutu temu:

Posle incidenta u padoku na austrijskoj rundi TCR Evropa, srpski automobilista Dušan Borković isključen je iz ovog takmičenja!

U saopštenju koje su organizatori izdali po završetku trkačkog vikenda stoji da se incident dogodio kada je Borković pokušao da nasilno otvori vrata automobila #25 kako bi došao do njegovog vozača (Natan Biel) i da je tom prilikom “gurnuo i oborio jednu žensku osobu”.

Promoter je dao i kratko objašnjenje ove mere, istakavši da je u pitanju “ponovljeno neprihvatljivo ponašanje” i podsetio na sličan incident iz septembra 2018:

“Odluku donosimo sa žaljenjem, ali nismo imali drugog izbora. Kao promoteri, ne možemo ostati samo posmatrači ovog nesrećnog događaja. Nasilje ne može proći nekažnjeno, jer je takmičenje otvoreno za gledaoce i prate ga mediji. Vozači su vrlo često uzori mladim ljudima koji žele da se bave auto-sportom i zbog toga više ne želimo da tolerišemo agresivno ponašanje.”

“Istolerisali smo dešavanja u Monci 2018. godine, sa ciljem da pružimo šansu koju prema našem etičkom kodeksu vredi dati onima koji se pokaju i isprave svoje greške. Ali, sada je našoj toleranciji kraj”, stoji u izjavi.

O ovoj odluci obavešteni su ekipa Target, za koju Borković vozi, kao i FIA i Hjundai motorsport.

preuzeto: serbiaring.com

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *