MENI
POPULARNOST NIJE NA ODMET Gabor Sagmajster

Sagmajster oduševio publiku u Hrvatskoj

NAJBRŽI U 1000 SUPERŠTOK KLASI Željko Staničić

Batajnica za više od 120 jahača

SVE JE SPREMANO ZA START SEZONE Detalj sa rampe od prošle godine

20. 04. 2012. Comments (0) Views: 842 Motociklizam, Motokros

Gornji Brestovac nova staza stari izazovi

AMK Pusta Reka iz Leskovca u vikendu pred nama imaće čast i zadovoljstvo da bude organizator prve trke otvorenog šampionata Srbije u moto krosu. Prošle godine bili su domaćini pozivne trke na stazi Gornji Brestovac u Opštini Bojnik, koja je u potpunosti odgovarala propisima Moto saveza Srbije, zato bolje upućene u domaću moto sport ni malo ne čudi činjenica zašto su ove godine uvršteni u zvanični kalendar. Na uslovno rečeno novoj stazi, do izražaja će doći stari izazovi, a to je trka do poslednjeg metra za pobednički podijum u svakoj od klasa.

 SVE JE SPREMANO ZA START SEZONE Detalj sa rampe od prošle godine – Staza je u potpunosti spremna za prvi okršaj sezone Otvorenog šampionata Srbije u moto kros. Još prošle godine prilikom organizacije pozivne trke, dobili smo dobre ocene po pitanju same staze, tako da smo ove godine otišli korak dalje. Pored domaćih takmičara na stazi Gornji Brestovac uveliko treniraju gosti iz Bugarske, Makedonije i Crne Gore. Majstori na moto kros motorima biće pojačani sa takmičarima na kvadovima, tako da će publika imati sigurno šta vidi – rekao je Dejan Stanojević jedan od organizatora.

Subota 21. april prema standardnoj proceduri namenja je tehničkom prijemu, verifikaciji takmičara i nezvaničnim treninzima. Sutradan u nedelju, poče od ranih prepodnevnih časova startuju kvalifikacioni treninzi po klasama. Po rečima sekretara MS Srbije uoči prve trke takmičarske licence je izvadilo više od 50 takmičara, a posebno raduje činjenica da ima i pet ili šest novih dečaka u klasi do 65 kubika.

U nedelju 22. aprila tačno u podne startuje prva trka klase do 65 kubika, slede kroseri do 80 kubika, zatim mx 2 i na kraju mx 1. Pravilnik takmičenja tokom jednog dana nalaže da se održe dve odvojene trke, tako da po završetku prve sledi i druga trka po klasama.

Komentari su zatvoreni.