MENI

Lopes najbrži, Borković šesti na testu

Borković zbog promene motora na prvoj trci startuje poslednji

21. 06. 2014. Comments (0) Views: 669 Autosport, FIA WTCC, Kružne trke

Mileru pol pozicija na Spa, Borković jedanaesti

Ivan Miler došao je do treće pol pozicije u ovoj sezoni, odnosno svoje 25. u Svetskom prvenstvu turing automobila.

BANE0001

Alzašanin je na Spa Frankoršampu krugom od 2.23.497 nadmašio timske kolege Leba i Lopesa u trećem delu kvalifikacija i za dva boda je smanjio zaostatak za Argentincem u generalnom poretku. Lopes je zauzeo tek treće mesto, iza Leba, a jedan od junaka dana svakako je Igo Valente, koji će na prvoj trci startovati iz drugog reda. Vozač „ševroleta“ je za sobom ostavio Gabrijelea Tarkvinija u „hondi“.

Ivan Miler i Hose Marija Lopes su tokom sve tri sesije „razmenjvali udarce“, Leb je bio odmah za njima, a ostali vozači trudili su se da koliko-toliko isprate njihov tempo. Valente i Tarkvini su delimično u tome uspeli, dok su Tijago Monteiro, Norbert Mihelis i, donekle, Dušan Borković pokušavali da što duže pariraju vodećim „sitroenima“.

U prvom delu kvalifikacija eliminisani su Ladini vozači. Rob Haf će na trkama u Belgiji startovati sa 13. mesta, dok će Kozlovski i Tompson poći sa pozicija 15. i 16. Ma Ćinghua, koji je prikazao odlične vožnje na ruskoj rundi šampionata, takođe nije uspeo da se plasira u drugu rundu kvalifikacija, a najbolji vozač u TC2T klasi bio je Franc Engstler.

Zbog velike dužine staze, drugi deo kvalifikacija bio je posebno uzbudljiv. Veliki broj vozača je imao na raspolaganju jedan, najviše dva pokušaja da zabeleži što bolje vreme. U toj situaciji najbolje se snašao Hose Marija Lopes koji je Q2 završio na prvom mestu, krugom od 2:23,204. Njega su pratili Ivan Miler i Sebastijan Leb a vizu za Q3 izvadili su i Igo Valente i Gabrijele Tarkvini.

Tijago Monteiro će u trci 1 startovati sa šestog mesta, ispred Norberta Mihelisa, Toma Koronela i Mehdija Benanija dok je Đani Morbideli kao desetoplasirani u Q2 obezbedio pol poziciju za trku 2. Dušan Borković je kvalifikacije završio na 11. mestu i na obe sutrašnje trke startovaće iz šestog reda.

Treći deo kvalifikacija doneo je veliku bitku između Ivana Milera i Hose Marije Lopesa, a Francuz je iz nje izašao kao pobednik. Argentinac je startovao poslednji u finalnoj sesiji, ali nije uspeo da nadmaši vreme od 2:23,497 koje je četvorostruki prvak sveta postavio u svom pokušaju i koje mu je donelo novu pol poziciju i pet vrednih bodova u šampionatu.

izvor: Serbiaring.com

Komentari su zatvoreni.