MENI

Seat Eurocup: Dobar start za Lein Racing Team na...

Borkoviću pol pozicija na Hungaroringu

26. 04. 2015. Comments (0) Views: 1073 Autosport, FIA CEZ, Kružne trke

Vesnić dominirao u drugoj trci u Mađarskoj

Poslednji dan trkačkog vikenda u Mađarskoj bio je najnaporniji za predstavnike EKO Racing Teama Vesnić a postignuti uspeh utoliko slađi. Po programu organizatora rano ujutro vožene su kvalifikacije a par sati kasnije i druga trka. Milovan Vesnić ni ovoga puta nije dao ni najmanje šanse konkurentima osvojivši u dva dana sve što se moglo osvojiti, dve pol-pozicije i dve pobede u šampionatu centralne Evrope, češkom ESET CUP-u, kao i šampionatima Slovačke i Slovenije. Gorak ukus ostavlja jedino današnje odustajanje drugog člana tima, Rudija Pešovića, koga je tehnika na BMW-u izdala u poslednjem krugu.

Mikicahung

Preko sekund i po viška u odnosu na drugoplasiranog Kastratovića na treningu nagoveštavalo je laganu trku. Nakon letećeg starta Vesnić je odmah napravio veliku razliku i povećavao je iz kruga u krug sve do incidenta i izlaska na stazu vozila bezbednosti koje je vozače predvodilo sve do dva kruga pred kraj. Vesniću ovo „usporenje“ nije napravilo problem i ponovo ubedljivo trijumfuje dok se Pešović zaustavio pokraj staze u poslednjem krugu trke zbog kvara na elektrici svog BMW-a.

– Izuzetan uspeh za EKO Racing Team. Uspeo sam da zabeležim dve pobede u dva dana, malo mi je krivo zbog peha koji je danas zadesio Rudija ali ovo su trke i tehnički sport u kome na dosta činilaca ne možemo uticati. Posebno mi je drago što su u Mađarskoj dominirali vozači iz Srbije ali mi je takođe krivo što su izostali brzi takmičari Lotus tima iz Češke koji su ipak najavili povratak već na drugoj trci u Austriji kada će definitivno biti mnogo teže doći do bodova – izjavio je Vesnić nakon proglašenja pobednika i novog intoniranja srpske himne na mađarskoj stazi Hungaroring.

CEZHungaroring1

Za razliku od prvog dana kada je Pešović bio na pobedničkom postolju, drugog dana mora je da odustane.

– Ponovo sam startovao treći, zatim u duelu sa Palmijem dolazi do ozbiljnog kontakta i izguran sam sa staze i padam na poziciju broj četiri. Tu sam malo izgubio tempo a onda počinju problemi sa automobilom. Prvo sam izgubio volan, zatim je prestala da radi instrument tabla da bi se auto na kraju ugasio. Da li je u pitanju alternator ili kaiš videćemo kada doteramo auto do boksa. U svakom slučaju izuzetno sam zadovoljan početkom sezone i prvim podijumom – poručio je Pešović odmah nakon završetka trke.

Ono što posebno raduje je dobra atmosfera u i oko EKO Racing Teama Vesnić što uz uliveno samopouzdanje nagoveštava uspešnu sezonu koju momci iz ekipe nastavljaju kao glavni pretendenti za titulu šampiona centralne Evrope.

Petar Janković
ASK EKO Racing Team Vesnić

Komentari su zatvoreni.