MENI

BORKOVIĆ OSVOJIO NOVE BODOVE U RUSIJI

U NEDELJU ČETVRTA KRUŽNA TRKA PRVENSTVA SRBIJE NA UŠĆU

4. 07. 2016. Comments (0) Views: 703 Autosport, Kružne trke

Nastasijević niže uspehe

Sportiko rejsing tim iz Surčina i posle trće trke šampionata Srbije na kružnim stazama koja je minulog vikenda održana na Beranovcu nadomak Kraljeva, više je nego dominantan u klasi Hibrid, zahvaljujući pre svega aktuelnom šampionu Dušanu Nastasijeviću Duksu koji niže trijumfe, majstoru volana iz Kruševca.
Polse tri kruga, tri prva mesta osvojio je Nastasijević u izuzetno jakoj konkurenciji, gde je više od deset vozača u svakom trenutku spremno da napadanu za prvo mesto. Nastasijević je na visini zadatka i svaki put posle trke više nego skromno slovo i svom i uspehu tima za koji vozi.

Dusan Nastasijevic

– Kada imate jaku podršku iz boksa kakvu mi pruža Sportiko rejsing tim iz Surčina, onda je po meni pola posla završeno. Kada to kažem pre svega mislim na tok priprema kako tokom subotnjeg dana kada su na programu kvalifikacije, tako i u nedelju kada je sama trka u pitanju. Kada ekipa u boksu odradi svoje, onda ni meni nije teško da pružim maksimum na stazi – jasan je Nastasijević.

Klasa dva ili Hibrid kako je godinama unazad zovu važi za najzahtevniju u šampionatu, iz prostog razloga jer su svi u jugićima, gde se isti razlikuju u nijansama i gde do izražaja dolaze priprema automobila u odnosu na konfiguraciju staze i naravno vozačko umeće.

– Sve kružne staze u Srbiji su nam više nego dobro poznate, tako da tu nema neke velike umetnosti, kada je u pitanju podešavanje automobila. U isto vreme i mi vozači se takođe odlično poznajemo i svima je jasno da ni najbolje vreme na kvalifikacijama, ne mora da bude presudno, da bi se na kraju trke domogli najvišeg stepenika na pobedničkom podijumu. Minulog vikenda na Beranovcu bilo je žestoko Davidovski i Pavlićević su mi bili na braniku, ali sam posle 12 krugova ipak ja prvi prošao kroz cilj – dodao je Duks.

Več idećug vikenda na novobeogradskoj strani Ušća na programu je četvrta trka sezene na kružnim stazama, gde će ljubitelji sporta brzina na četiri točka moći da uživaju u bravurama Nastasijevića i družine.

foto: Izahorizonta

Komentari su zatvoreni.