MENI
ŽESTOKO PO FREŠ FREŠ PRAŠINI Gabor Sagmajster

Sagmajster pregrmeo peti dan

PUN GAS NA ZASLUŽENI ODMOR Gabor Sagmajster

Sagmajster uživa u čarima hotelske sobe

SAMO JE JEDAN TRAG PRAVI KOJI VODI DO CILJA Gabor Sagmajster

10. 01. 2013. Comments (0) Views: 675 Dakar, Motociklizam

Organizator se igra sa živcima Sagmajsterovih navijača

Šesti dan 35. Dakar relija kod ljubitelja lika i dela Gabora Sagmajstera u Srbiji ostaće upamćena po velikoj neizvesnosti, gde se nalazio njihov junak na brzinskom ispitu. Gotovo po pravilu svake godine od 14 takmičarskih dana koliko traje maratonsko takmičenje, poslednjih pet sezona u Južnoj Americi, organizatoru zataji tehnika barem jedan dan i onda nastaje igra sa živcima. U tom slučaju ne pomože ni zvanični sajt, ali i svi ostali sajtovi na kojima mogu da se prate rezultati svih takmičara tokom brzinskog ispita.

 SAMO JE JEDAN TRAG PRAVI KOJI VODI DO CILJA Gabor Sagmajster Od kontrolne tačke do narede i tako sve do cilja, armija obožavalaca u otadžbini uredno pored računara bulji u monitore, budno i sa nestrpljenjem čeka, kada će da se pojavi startni broj 109, odnosno Sagmajster, kako na prolazu tako i na kraju specijalnog ispita. Kada ga nema, onda kreće snalaženje. Na nekoliko foruma kreće priča u isto vreme i na isto toliko veb portala kreće pretraga, sa jednim jedinim ciljem, da li neko ima informaciju, šta je sa Gabijem, kako ga popularno zovu.

Tog šestog dana zatajio je i mobilni telefon, koji Sagmajster uredno koristi, da na kraju dana raportira, odnosno obavesti svekoliku publiku u Srbiji kako je prošao na specijali. Nemoguće je opisati tu vrstu komunikacije, nervoze i svega što prati euforiju kod navijača, dok ne saznaju šta je sa njihovim junakom. Na kraju sve se dobro završilo, Sagmajster je stigao na cilj, a u međuvremenu je i zvanični sajt organizatora proradio, tako je tenzija splasla, jer su svi mogli da saznaju, ono što su i želeli.

U tehničkom sportu kakav je Dakar, iako su brzinski ispiti dugački po nekoliko stotina kilometar, sve se meri u hiljaditim delovima sekunde, tako da je tačan redosled takmičara u plasmanu kako motociklista, tako i kvadova, automobilista i kamiondžija bitan. U našem slučaju najvažnije je da Gabor i dalje jaše. Ostaje mu još jedna dan do zaslužene pauze, a onda nova runda od sedam dana do cilja.

Komentari su zatvoreni.