MENI

Bosch predstavlja prvu zakrivljenu instrument tablu na svetu

Continental razvija prvi automobil za testiranje guma bez vozača

7. 12. 2018. Comments (0) Views: 564 Bezbednost

Novinari prvi vozači na auto-putu kroz Grdeličku klisuru!

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajllović, rekla je danas da je najveći deo auto-puta kroz Grdeličku klisuru završen i da je najvažnije da sve bude sigurno i bezbedno kako bi put bio pušten u saobraćaj.

Mihajlovićeva zajedno sa medijima u “novinarskom safariju kroz Grdeličku klisuru” obišla čitavu trasu auto-puta od 26,3 kilometara gde su novinari na potezu od Grdelici do Vladičinog Hana imali prilike da vide kompletnu deonicu: od radova na Kosini 2, tunele Predejane i Manajle, mostova Vrla i Džemin do, Mominog kamena i petlji Predejane i Vladičin Han.

Grdelica,Krzincikor.

Grdelica,Krzincikor.

“Vi ste prvi vozači koji su prošli auto-putem kroz Grdeličku klisuru, čiju izgradnju završavamo. Želela sam da dođete i sami vidite šta je sve urađeno, da vidite šta su sve naši radinici ovde uradili i kako su se borili sa prirodom da bi izgradili ovaj autoput. I želim da Vi prenesete svoje utiske građanima Srbije kako sve ovo izgleda, da im Vi ispričate kako ste doživeli sve ovo, jer vi ćete sutra da se vozite ovim autoputem”, rekla je Mihajlovićeva novinarima posle obilaska.

Grdelica,Krzincikor.

Grdelica,Krzincikor.

Ona je istakla da prošle godine nije bilo nijednog metra asfalta u Grdeličkoj klisuri, a do 2014. gradnja na ovom delu Koridora nije ni započeta. Od ukupno 26,3 kilometra, danas je pod asfaltom 24,5 kilometra.

“Danas imamo još nekoliko kritičnih tačaka na kojima se radi zaista danonoćno kako bi bezbedan i moderan auto-put što pre bio pušten u saobraćaj. Zato želim da se zahvalim svima Vama što smo zajedno prošli ovom trasom”, rekla je Mihajlovićeva.

Grdelica,Krzincikor.

Grdelica,Krzincikor.

Ona je naglasila da se tokom sedmice koju je provela u Grdeličkoj klisuri uverila da se radi danonoćno i da svi izvođači daju sve od sebe da se posao završi.

“Najvažnije je da auto-put bude bezbedan i dok se u to ne uverimo nećemo ga pustiti u saobraćaj. Izvođačima poručujem da to što se sutra naš tim ministarstva vraća za Beograd ne znači da se vrlo brzo nećemo videti ponovo. Nema opuštanja, vidimo se brzo! Doćiću ponovo da proverim kako se radi, tako da nema doviđenja, već vidimo se”, dodala je Mihajlovićeva.

JP Putevi Srbije

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *