MENI
Twingo cup mixa racing team 11

Srbi dominirali na Grobniku

POBEDNIČKI PODIJUM KLASE VI 1. D. Filipović, 2. A. Garčević, 3. M. Karadžić

Filipović najubedljiviji u najbrojnijoj diviziji

ASU Serbon press konferencija Dom Vojske 16. VI 2020

16. 06. 2020. Comments (0) Views: 4383 Autosport, Kružne trke

Beranovac otvara sezonu auto trka u Srbiji

Da na mlađima svet ostaje, jasno je znano od davnina, a da će jedan od najmlađih auto klubova ASU Serbon u velikoj SAKSS-ovoj porodici, imati to zadovoljstvo, čast i obavezu da u vikendu pred nama na Beranovcu otvori sezonu auto traka u Srbiji i šire, svakako je vredno hvale i uklapa se u narodne umotvorine. Tim povodom održana je i konferencija za novinare, kako bi javnost bila podrobnije upoznata sa programom dešavanja.

U odnosu na sve ustaljene termine održavanja trka, koji podrazumevaju subotu kao dan za kvalifikacije, odnosno nedelju za trkanje, u ovom slučaju došlo je do male izmene. Petak 19. jun biće u znaku slobodnih i kvalifikacionih treninga, a subota je rezervisana za trke po divizijama. Start prve od pet trka zakazan je za 12. 15 minuta, pola sata pre toga biće upriličeno svečano otvaranje.

Po rečima organizatora nekadašnji vojni poligon za obuku vozača motora i kamiona Beranovac nadomak Kraljeva je spreman. Poseban akcenat je stavljen na bezbednost kako takmičara, tako i publike. Na osnovu pristiglih prijava publika će moći da uživa u bravurama više od 70 takmičara u svim raspisanim klasama. Kako se takmičenje boduje za Nacionalni šampionat, nije isključeno da se na dan tehničkog i verifikacije pojave takmičari iz zemalja u okruženju, koji će bodove iz Kraljeva moći da upišu u nacionalne šampionate. Pored standardnih divizija, ljubitelji sporta brzina na četiri točka moći će u kup takmičenju da pored popularnih fića vide još starovremenskih takmičarskih automobila.

U pauzama između divizija organizator je pripremio bogata program i zabavu za posetice u kome će učestvovati helikopter, motociklisti i drifteri. Kako je broj učesnika gotovo poznat, ljudi iz ASU Serbon se nadaju lepom vremenu i što većem broju gledalaca, a valja naglasiti da je ulaz slobodan.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *