MENI

Lagani trening Nemanje Nece Jovanovića

Uroš Stevanović Šifteri Jagodina maj 2020

Stevanović duplim trijumfom započeo sezonu

23. 05. 2020. Comments (0) Views: 330 Karting

Jovanović i Jenić treniraju za restart sezone

Posle nešto više od dva meseca pauze uzrokovane korona virusom, udrane snage Serbijan rejsing tima Nemanja Neca Jovanović i Filip Jenić uskočili su u kartinge, kako bi trenirali, odnosno što spremnije dočekali restart karting sezone na međunarodnoj sceni. Podsećanja radi 16. marta na stazi Bruk u Austriji održana je prva trka sezone za CEE(Centralna Evropa), gde su predstavnici Srbije imali zapažene uloge.

Trening na jednoj od karting staza u prestonom gradu na desnoj obali Dunava, uvek je zabavniji kada se odrađuje u društvu.

Nemanja Neca Jovanović 22. V 2020. trening

Nemanja Neca Jovanović 22. V 2020. trening

– Jedva sam čekao da se steknu uslovi, kako bi vredno trenirali za nove izazove u karting sportu. Pripremamo se na domaćim stazama za internacionalne okršaje koji nas očekuju za oko mesec dana. Nije mi teško da treniram sam, ali mi je uvek zabavnije kada to radim sa klupskim drugom Filipom Jenićem. Pored uvozavanja i podizanja forme, radimo i na podešavanju nove šasije, kako bih bio što konkurentniji u nastavku sezone – rekao je Nemanja Neca Jovanović.

Filip Jenić trening 22. V 2020.

Filip Jenić trening 22. V 2020.

Stariji kolega Filip Jenić, ništa se manje nije obradovao prvom treningu posle pomenute pauze.

– Sa ogromnim nestrpljenjem sam čekao da sednem u karting i odradim trening. Podsećanja radi, ove godine vozim u novoj klasi rotaks senior, sa starom proverenom šasijom. Na prvoj trci za CEE pobedom sam osvojio tiket da tokom sezone budem oslobođen startnina za sva takmičenja do kraja sezone. To je svakako jedan od razloga zbog čega ću voziti pomenuti šampionat, ali ne isključujem mogućnost da se pojavim i na drugim takmičenjima – jasan je Filip Jenić.

Što se tiče momaka oni bi vozili širom meridijana, no sve to valja i finansirati, odnosno uskladiti sa novonastalom situacijom, kada je u pitanju putovanje na takmičenja u inostranstvu. Branislav Jovanović i Voja Jenić na sreću imaju volje, želje i mogućnosti da sinovima omoguće da na najbolji način reprezentuju Srbiju na međunarodnoj karting sceni.

Bane Jovanović i Voja Jenić budnim okom prate trening 22. V 2020.

Bane Jovanović i Voja Jenić budnim okom prate trening 22. V 2020.

CEE kalendar

Kečkemet 19 – 21. jun
Trinec 17 – 19. jul
Bruk 28 – 30. avgust
Kečkemet 18 – 20. septembar
Jeselo 16 – 18. oktobar

Tagovi: , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *