MENI

Požeg i Jeremić do trećeg mesta u klasi

MILJKOVIĆEVA HONDA U AKCIJI Kontrola na kartodromu

Tapio podelio tapije za vožnju

FINAC I SRBIN NA TARI U RELI AUTOMOBILU Tapio Laukanen i Uroš Brkić

30. 03. 2012. Comments (0) Views: 839 Autosport, Reli

Tapio trenirao Brkića i Miljkovića

Uroš Brkić i Nikola Miljković dvojica najmlađih vozača koji nikada nisu vozili reli, izabrani su ispred AMS Srbije i Sportskog auto karting saveza Srbije da tokom dva dana na Tari pohađaju reli školu Tapie Laukanena instruktora iz Finske, koji stoji iza jednog Kimija Raikonena.

FINAC I SRBIN NA TARI U RELI AUTOMOBILU Tapio Laukanen i Uroš Brkić

FINAC I SRBIN NA TARI U RELI AUTOMOBILU
Tapio Laukanen i Uroš Brkić

Malo neshvatljivo, ali u nameri da izađu u susret zahtevima instruktora sa severa Evrope, čitava škola reli vožnje na srpskoj lepotici držana je u tajnosti. Poučen iskustvom kada je gužva, čitav trening ume da izgubi na smislu, tvrdi Laukanen.

– Zahvaljujući AMS Srbije, SAKSS i Toreksu koji je imao sluha za trenutak, imao sam sreću da budem jedan od dvojice sa kojim će dva dana raditi Tapia Laukanen. Iako je to malo vremena, mnogo toga smo uspeli da naučim od instruktora iz Finske. Mnogo bogatiji praktičnim znanjem ulazim u novu sezonu najzahtevnije discipline auto sporta, gde želim da ostvarim zapažene rezultate sa reno kliom grupe N – rekao je Uroš Brkić.

Zoran Miljković, otac Nikole dvostrukog šampiona i drugog polaznika kampa na Tari ne krije zadovoljstvo.

– Na insistiranje Tapije sve je ovo odrađeno daleko od javnosti, kako bi čitav poduhvat uspeo. Jedino je još trebala Tamara Tanasić da bude treći polaznik, ali sticajem okolnosti ostala je kući. Nikola je više nego zadovoljan, jer su se tokom dva dana naizmenično vozili Laukanen i on u hondi sivik. Za auto kaže da je odličan i usput nam je otkrio još neke bitne pojedinosti kod pripreme takmičarske sprave za krajnje napore. Ovo su bili novi horizonti za mlade snage, probni balon za neke nove generacije – rekao je Zoran Miljković.

Komentari su zatvoreni.