MENI

Najveći Toyotin hibridni SUV uskoro kreće u prodaju širom...

Renault i film

Opel Corsa Auto godine 20202 AANS

18. 05. 2020. Comments (0) Views: 205 Industrija

Auto godine 2020 u Srbiji je Opel Corsa

Podsećamo vas da je ovaj automobil osvojio i prestižnu evropsku nagradu „Best Buy Automobil godine u Evropi 2020.” Corsa je prvi automobil koji je AUTOBEST nagradu uspeo da osvoji u tri generacije.

Žiri za izbor Auta godine 2020, Asocijacije automobilskih novinara Srbije, glasanjem je uspešno završio proces ovogodišnjeg izbora Auta godine 2020. Zbog pandemije Koronavirusa i vanrednog stanja u Srbiji, ove godine nismo bili u mogućnosti da to, tradicionalno, uradimo na Sajmu automobila, koji je takođe odložen. U skladu sa preporukama Vlade i uvedenim merama, i žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije prekinuo je rad do popuštanja mera. Ukidanjem vanrednog stanja stekli su se uslovi da okončamo ovogodišnji izbor Auta godine 2020. Podsećamo vas da je završno testiranje automobila održano još krajem februara na području Kosmaja, kada su članovi žirija imali priliku da sve kandidate isprobaju u različitim uslovima vožnje: na autoputu, magistralnom putu, i zatvorenom poligonu.

Auto godine 2020 žiri Kosmaj

Kandidati za Auto godine bili su: Reno Clio, Pežo 208, Opel Corsa i Volkswagen T Cross. U oštroj konkurenciji titulu Auta godine 2020 osvojila je Opel Corsa sa osvojenih 62 poena, drugo mesto su podelili Reno Clio i Volkswagen T Cross sa osvojenih 56 poena, dok je treće mesto zauzeo Pežo 208 sa osvojenih 48 poena.

Dakle, Auto godine 2020 u Srbiji je Opel Corsa!

Ove godine, pored automobila godine birali smo i eko automobil godine, a uslov je bio da taj automobil pokreće hibridni ili potpuno električni pogonski sklop. Nepriokosnoveni pobednik je Mercedes E klase, E300de plug-in hibrid, sa osvojenih maksimalnih 80 poena.

Takođe, odabrali smo i ko je u proteklom periodu najbolje komunicirao sa novinarima i najviše uradio na promociji svoje firme i brenda koji zastupa. Titulu PR godine dobili su Ivana Mitrović iz Renoa i Aleksandar Andrić iz Toyote!

I ove godine dodeljeno je specijalno priznanje „Ivan Katunac“ za profesionalno novinarstvo i doprinos promociji i razvoju auto industrije u Srbiji. Nagradu je dobio Aleksandar Uglješić, dugogodišnji automobiski novinar, glavni i odgovorni urednik portala Dmotion.rs!

Asocijacija automobilskih novinara Srbije će uskoro organizovati svečanu dodelu priznanja i promociju pobednika!

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *