MENI

Sagmajster briljirao u Bačkoj Topoli

Vikend za zaborav

15. 04. 2014. Comments (0) Views: 553 Motociklizam, Motokros

Rihter vodeći u MX B klasi

Moto klub Pet ili „MCF“ kako su sebe nazvali onomad prilikom osnivanja u Subotici, već na prvoj trci sezone krajem marta na Horgošu pokazao je takmičarski kvalitet i navijački potencijal. Minulog Vikenda u Bačkoj Topoli na drugoj trci za Otvoreni šampionat Vojvodine iako oslabljeni pokazali su da će na njih konkurencija morati ozbiljno da računa.

FranjoRihterBTopola

– Iako je loše krenuo vikend za našu ekipu, uspeli smo da učestvujemo na trci. Klub je nastupio bez tri vozača (Vujkovića, Komjatija i Thakura) ali i pored tih problema, zbog kojih nismo mogli da nastupimo u punom sastavu, osvojili smo drugo mesto u ekipnom plasmanu – rekao je Nikola Babić predsednik kluba.
Subota je bila rezervisana za trening na prerađenoj, ali veoma dobro uređenoj i bezbednoj stazi. Nedelja je bila dan za dve trke za svaku kategoriju. “MCF” je prijavilo tri vozača u MX B i jednog u MX 3 kategoriji.

Prva trka u MX B kategoriji započela je odličnim startom Franje Rihtera, a dobra vožnja tokom čitave trke rezultirala je prvim mestom u klasi, tačnije u diviziji, jer su vozili sa MX 3 klasom. Masa Antonio osvojio je četvrto mesto, iako nije vozio sopstveni motor, a Benis Stefan je završio trku na osmom mestu. Miran Vojnić Hajduk je u MX 3 kategoriji na prvoj trci osvojio odlicno četvrto mesto.

MCFBTopola

Na drugoj trci je bilo mnogo neizvesnije. Rihter je u prvoj krivini nakon starta bio na osmoj poziciji, ali je već posle prvog kruga bio na trećem mestu. Velika borba i želja za pobedom se videla kod oba vozača koja su se borila za prvo mesto. Nakon četvrtog kruga Rihter preuzima vođstvo koje je sačuvao do kraja trke. Sa dva prva mesta Rihter je osvojio prvo mesto u generalnom plasmanu. Masa Antonio je osvojio peto mesto a odmah za njim i pored velikog pada uspeo je da uđe Stefan Benis kao šestoplasirani. Miran VojnićHajduk je na drugoj trci osvojio peto mesto.

Moto klub MCF osvojio je drugo mesto u ekipnom plasmanu.

PR “MCF”

Komentari su zatvoreni.