MENI
PRVI VOZAČ Branko Antić

Antić i društvo spremni za start

Spreman za nove izazove

Sagmajster pravi taktiku na licu mesta

ZAJEDNO KROZ PESAK Miran Stanovnik i Gabor Sagmajster

28. 03. 2012. Comments (0) Views: 673 Dakar, Motociklizam

Sagmajster predvodi družinu na putu za Emirate

Kao i pre dve godine krajem marta u Emiratima startuje Svetski kup koji se šest dana vozi oko Abu Dabija. Po peščanim dinama na dva i četiri točka voziće sve svetske face, kako bi održali formu i što bolje se pripremili za najveći planetarni izazov koji se zove Dakar.

 ZAJEDNO KROZ PESAK Miran Stanovnik i Gabor Sagmajster – Motori su davnih dana poslati za Emirate, a petočlana ekipa sa aerodroma Nikola Tesla poleće u četvrtak 29. marta put Abu Dabija u 13.30 časova, na još jednu avanturu u pesku do guše. Miran Stanovnik i ja sačinjavamo takmičarski deo ekipe, dok će Marko Kopunović kao po običaju biti zadužena logistiku. Preostala dva člana su veliki zaljubljenici u moto sport i potencijalni takmičari moj kolega iz moto kros šampionata Srbije Vlade Rajević i Dalibor Kujundžić prijatelj iz Subotice – rekao je Sagmajster.

Svetski kup našim učesnicima prevashodno će poslužiti da tokom šest dana koliko traje takmičenje, obnove gradivo vožnje po peščanim dinama. Kako su i Miran i Sagmajster 34. Dakar završili pre vremena, za naredni žele da budu spremni još početkom aprila. Svetski kup, ne poima mogućnost ispadanja, već svi učesnici voze do kraja, makar i jedan čitav dan izgubili zbog problema sa motorom. Uz kaznene poene može vozite, sve dok ste u stanju fizički da izdržite, naravno do cilja.

– Odlična je stvar, kada vozite bez opterećenja! Kada ste svesni činjenice da ne postoji mogućnost da trku zbog kvara motora završite ranije kao na Dakaru, čini vas rasterećenim i spremnim za maksimalne domete. Čitavo takmičenje po dinama je, ono što smo i tražili – najavio je Sagmajster.

Komentari su zatvoreni.