MENI

Tehnički jako kondiciono slabo

Čačanima najmlađi izvadili prosek

16. 04. 2018. Comments (0) Views: 1361 Motociklizam, Motokros

Janko Ralić za čast domaćih jahača

Prva trka Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu koja je održana u Globarima bila je više nego dobar pokazatelj pripremljenosti naših takmičara u odnosu na kolege iz zemalja u okruženju. Gde je bilo Bugara naši se nisu domogli pobedničkog postolja izuzev u klasi MX 2 gde je čast domaćima odbranio Janko Ralić popevši se na treći stepenik pomenutog.

Janko Ralic sa peharima za dva treca mesta

Veliki broj prijavljenih takmičara obećavao je i odličnu zabavu za publiku, koje istini za volju i nije bilo u nekom preterano zavidnom broju, ali zato koje došao sasvim sigurno dobro se proveo. Za isti, bili su zaduženi kroseri počev od najmlađih u klasi MX 65 pa do najstarijih u MX S.

Start MX 1 druga trka Globare

Prisustvo takmičara iz Bugarske i Mađarske govori da je staza u Globarima više nego primalmljiv izazov, plus što je šampionat Otvoren i na kraju za nešto malo više od dva meseca na istom mestu voziće se za Balkanski šampionat.

Opšti utisak je da naši momci imaju i te kako dobru tehniku što se lako da ustanoviti u prvom delu trke dok su sveži i imaju snage, ali već kako se bliži kraj iste, tako im ponestaje snage i onda do izražaja dolaze fizički bolje pripremljeni. Tehnika se nauči, ako se ima talenta, volje i onog ko ume da je prenese, a fizička kondicija se stiče marljiv radom. Našoj ekipi gotovo po pravilu na početku sezone manjka ovo drugo, jer prvo se ne zaboravlja.

Prva leva od starta druga trka MX 2

Milina je bilo videti u prvoj trci klase MX 1 Marka Kostića kako silovito startuje i prvu trećinu trke predvodi družinu, dok mu je za petama Branko Antić, ali tu su i Bugari. Kostić se prvi umara, vođstvo preuzima Antić, ali u finišu slave komšije. Činjenica je, da je mnogo pametnije stiči čitav do cilja bez padova i oštećenja motora sa osvojenim bodovima, nego siliti preko mere i napraviti belaj.

Kada se od ukupnog broja učesnika odbiju gosti, ispada da domaćih ima kao u stara dobra vremena, reklo bi se i neka kaciga više. Viđenja su oprečna, tipa prva trka pa se svi uželeli zato ih je ovoliko, do stava da je još nekolicina ostala kući što zbog povreda, što…

MX B start II trka Globare

Klasa MX B je bila najbrojnija i to je definitivno za hvalu. U pitanju je družina amatera, koja vozi u trkačkim uslovima, ali se za plasman bori kao da su profi. Divizija klasa MX 3 i MS S je priča za sebe. U „trojci“ stari znanci Gabor Sagmajster i Vlade Rajević, a u super senior još stariji znanci Dragiša Stanković i Branko Radanov, milina za gledanje. Prvu dvojicu greje još neki mladalački žar, dok drugi dvojac krasi prefinjen pristup međusobnoj dobroj zabavi.

MX S Stankovic, Radanov i Vukobrat

MX 85 još jedva i broji koliko toliko golobradih dečačića, dok je u „vrtiću“ MX 65 blago rečeno drama, tačnije tri takmičara.

REZULTATI ZBIRNO PO KLASAMA

Janko Ralic MX 2 i junior

MX 1 zbirno

MX 2 zbirno

MX 2 junior zbirno

MX 3 zbirno

MX 65 zbirno

MX 85 zbirno

MX ATW zbirno

MX B zbirno

MX S zbirno

  • Start MX 3 i MX S II trka Globare
  • Postolje MX 65
  • Postolje MX 3
  • Filip Rajevic proverava sadrzaj poklon kese
  • Elektricar, kamerman montazer...

Tagovi: , , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *