MENI
NASTAVAK ZIMSKIH ČAROLIJA NA ADI HUJI Njima nije bilo teško čak iz Topole da dođu

Noćne trke po snegu i ledu

MECENA MERI VREME Todor Stamenković u akciji sa mobilnim telefonom

Dobrotvor Stamenković uložio trkačku spravu

POBEDNIK U KLASI SA POGONOM NA DVA TOČKA Slobodan Jovanović

17. 02. 2012. Comments (0) Views: 1246 Autosport, Ostalo

Jovanović i Lazić najbrži u kontrasmeru

U sklopu zimskih čarolija na kartodromu Ada Huja u Beogradu održana je trka po snegu i ledu u noćnim uslovima, i to u kontrasmeru. Posle uspešne organizacije od pre nedelju dana kada se vozilo u po dnevnom svetlu, ali po žestokoj vejevici, zbog velikog interesovanja takmičara, koji učestvuju u civilnim automobilima, organizator je rešio da im drugu trku učini još zanimljivijom.

POBEDNIK U KLASI SA POGONOM NA DVA TOČKA Slobodan Jovanović

POBEDNIK U KLASI SA POGONOM NA DVA TOČKA
Slobodan Jovanović

Posle pet probnih i jednog kvalifikacionog kruga u finale je ušlo po pet takmičara iz svake grupe. U klasi sa pogonom na dva točka najbrži je bio Slobodan Jovanović u pežo partneru sa vremenom 1:13,3, dok je u klasi sa pogonom na sva četiri točka nabolje vreme 1:18,1 minuta, ostvario Aleksandar Lazić u audiju S6. Interesantno je da su takmičari sa pogonom na dva točka ovoga puta bili brži od kolega sa pogonom na svim točkovima.

Vredan pomena i ovoga puta je trinaestogodišnji Aleksa Radojković koji je tokom kvalifikacija vozio 1.19,8 minuta krug. Za razliku od prvog takmičenja, kada se zbog uslova na stazi vozilo u proseku 30 sekundi sporije, noćna vožnja je više svima odgovarala, ali i sami uslovi na kartodromu.

– Prvo takmičenje koje smo organizovali kako bi smo razbili zimsku dokolicu, i omogućili prosečnom učesniku u saobraćaju, da sa vlastitim autom dođe na zatvorenu stazu i isproba svoje, ali i sposbonosti automobila, ispostavilo se kao pravi pogodak. Zbog velikog intersovanja da organizujemo još jedan događaj, odlučili smo da uvedom novinu. Prva je da se vozi u noćnim uslovima, a druga je kontrasmer. Ispostavilo se da je i ovo bio pravi potez. Bez većih zastoja, zbog izletanja, sve je proteklo u najboljem redu – rekao je Draško Pantović organizator.

POBEDNIK 4WD Aleksandar Lazić

POBEDNIK 4WD
Aleksandar Lazić

Klasa sa pogonom na dva točka

  1. Slobodan Jovanović – Pežo Partner – 1:13,3
  2. Dejan Radoičić – Reno Clio 1.9d – 1:16,99
  3. Ivan Mrse – Fiat Punto 1.2 – 1:18,2

Klasa sa pogonom na četiri točka

  1. 1. Aleksandar Lazić – Audi S6 4WD – 1:18,1
  2. 2. Drasko Pantović – Audi S4 4WD – 1:18,2
  3. 3. Nemanja Milenković – Opel calibra 4WD – 1:25,5

Komentari su zatvoreni.