MENI
Opelova udarna snaga

AUTOBEST nagrada dodeljena Novoj Opel Corsi i Opelovom generalnom...

Mercedes u Ženevi 2020

Mercedes-Benz na Salonu automobila u Ženevi 2020

18. 02. 2020. Comments (0) Views: 968 Bezbednost, Industrija

Pametna rešenja kompanije Bosch olakšavaju svakodnevni život

Umrežena mobilnost: veća bezbednost i udobnost na putu

Od osetljivih robota sa veštačkom inteligencijom (AI) u proizvodnji i moćnih računara za umreženu, automatizovanu mobilnost, do pametnih domova: na konferenciji Bosch ConnectedWorld 2020, događaju za industriju interneta stvari (IoT) koji se dešava 19. i 20. februara u Berlinu, Bosch će pokazati šta internet stvari već danas omogućava i koja rešenja će olakšati svakodnevni život u budućnosti – na putu, kod kuće i na poslu.

U pokretu: rešenja za mobilnost današnjice i sutrašnjice

Moćno računarstvo za arhitekturu elektronike budućnosti – računari za vozila: Rastuće elektrifikacija, automatizacija i umreženost imaju sve veće zahteve od arhitekture elektronike vozila. Jedan ključ za vozila budućnosti leži u novim kontrolnim jedinicama za vozila visokih performansi. Računari za vozila kompanije Bosch pojačaće snagu računara u vozilima faktorom od 1000 do početka sledeće decenije. Kompanija već proizvodi ovakve vrste računara za autonomnu vožnju, pogonske sisteme i integrisane sisteme za informisanje, zabavu i podršku vozaču.

Kompletna snaga – usluge za elektromobilnost: Servis „Battery in the Cloud“ kompanije Bosch produžuje životni vek baterija u električnim automobilima. Pametne softverske funkcije analiziraju status baterije na osnovu podataka iz realnog vremena iz vozila i njegovog okruženja. One prepoznaju faktore opterećenja za bateriju, kao što je punjenje velikom brzinom. Na osnovu prikupljenih podataka, softver onda izračunava mere kojima se bori protiv starenja ćelija, kao što su optimizovani procesi punjenja, čime se omogućava manje habanje baterije. Convenience Charging, integrisano rešenje za punjenje i navigaciju kompanije Bosch, omogućava precizno predviđanje dometa, planiranje rute, koje uzima u obzir sve potrebne stanice za punjenje, kao i lako punjenje i plaćanje.

E-mobilnost za dug put – sistem gorivnih ćelija: Mobilne gorivne ćelije nude mogućnost velikog dometa, kratko vreme dopune goriva i, uz vodonik dobijen pomoću obnovljive energije, rad vozila bez emisija. Bosch planira da komercijalizuje sklop gorivnih ćelija koji je rafinisao zajedno sa švedskom kompanijom Powercell. Pored sklopa, koji pretvara vodonik i kiseonik u električnu
energiju, Bosch razvija i sve najvažnije komponente sistema gorivnih ćelija do faze kada su spremne za proizvodnju.

mediaspace_usbstick_download_19175_produktseite_battery_in_the_cloud_16_9_rgb

mediaspace_usbstick_download_19175_produktseite_battery_in_the_cloud_16_9_rgb

Umreženi proizvodi koji spasavaju živote – Help Connect: Svakome ko doživi nezgodu je hitno potrebna pomoć – bez obzira na to da li se nalazi kod kuće, na biciklu, sportskom terenu, u automobilu ili na motociklu. Za te i druge hitne situacije Bosch nudi anđela čuvara u obliku aplikacije Help Connect. Dostupno u obliku aplikacije za pametne telefone, ovo rešenje za konektivnost prenosi informacije od životne važnosti hitnim službama putem servisnih centara kompanije Bosch. Za rešenje je neophodna automatska detekcija nezgode, recimo putem senzora na pametnom telefonu ili sistema za pomoć vozaču. Zbog toga je kompanija Bosch svojim rešenjima za kontrolu stabilnosti motorcikala dodala pametan algoritam za sudare koji je ugrađen u senzore za ubrzavanje. Ukoliko senzori detektuju nezgodu, oni prijavljuju sudar aplikaciji, koja odmah pokreće proces spasavanja. Čim se registruje, rešenje koje spasava živote može se aktivirati u bilo kom trenutku, na bilo kom mestu – automatski u umreženim
uređajima ili pritiskom dugmeta.

„Fotografija: Bosch”.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *